Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BT, BRK, Remedia și TeraPlast, notă maximă la comunicarea cu investitorii

Coloșii din energie și companiile financiar-bancare au cea mai bună comunicare de pe piața de capital | Foto-video: BVB

Patru companii din Transilvania aflate pe piața principală a Bursei de Valori București (BVB) au obţinut un rating maxim Vektor pentru comunicarea cu investitorii în urma evaluării Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

“Demersul ARIR este unul benefic pentru că o bună comunicare duce la dezvoltarea pieței de capital”, a replicat Ioan Șumandea, șef Birou guvernanță corporativă și piețe de capital al BT. Aceasta are 33.000 de acţionari și peste 70% capital românesc. Pe lângă site-ul BVB, printre principalele canale de comunicare BT cu acționarii se numără platforma Relații investitori de pe site-ul băncii și întâlnirile online periodice. Recent, banca a făcut public pentru investitori calendarul de comunicare financiară pentru acest an.

Următoarele evenimente sunt comunicarea rezultatelor financiare anuale preliminare, în 25 februarie, și conferința telefonică pentru prezentarea acestora, în 1 martie. BT este cea mai mare bancă din România. Aceasta are 19% cotă de piaţă, 3,4 milioane de clienţi, 9.000 de angajaţi şi 500 de sedii în 180 de localităţi.

“Este unul dintre obiectivele noastre a avea cele mai bune practici în relația cu investitorii. Satisfacția noastră este dublată și de progresul vizibil al companiei, pentru că recunoaștem că am obținut numai 4,5 la evaluarea din 2019. Acest tip de monitorizare ne-a făcut să ne dezvoltăm relația și comunicarea cu investitorii”, a spus Monica Ivan, director general al BRK Financial Cluj.

“Ne bucurăm că devenim un performer în acest clasament, este un semn că munca noastră este pusă în practică. Obiectivul de a implementa bune practici în relația cu investitorii este unul continuu. Ne bucurăm de încrederea pe care piața de capital ne-o arată și ne vom ridica atât ca business, cât și în relație cu investitorii”, a menționat Alexandra Șica, PR manager al TeraPlast.

Vektor este indicatorul comunicării cu investitorii pentru companiile listate din România și este specificat pe pagina de companie de pe site-BVB. Analiza are în vedere 15 criterii de evaluare și a fost auditată de grupul global de contabilitate Mazars.

77 de companii de pe piața reglementată a BVB au fost evaluate, 22 obținând peste 9,00. Rezultate maxime au mai obținut Farmaceutica Remedia Deva, Antibiotice Iași, Electrica București, Farmaceutica Remedia, Impact București, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Purcari Wineries.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Globalworth Square, locul 3 în lume pentru o clădire de birouri verde BREEAM

Articolul următor

Elite în Business 2021. Banat și Transilvania. Județul CLUJ – Top 10 companii cu capital mixt

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share