Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Câmpia Turzii își cumpără autobuze hibride de 3 milioane de euro

Municipalitatea din Câmpia Turzii a comandat vehicule modelul Solaris Urbino 10.5

Producătorul Solaris Bus & Coach (SBC) a anunțat câștigarea unei licitații și semnarea contractului cu municipalitatea din Câmpia Turzii pentru livrarea a șapte autobuze hibride Solaris Urbino 10.5 Mild Hybrid, până în luna septembrie.

Valoarea contractului se ridică la 12,3 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată. Odată cu semnarea contractului cu SBC și dezvoltarea propriului parc auto pentru transport public, Câmpia Turzii marchează o premieră, prin inițierea primului serviciu propriu de transport public local din municipiu.

“Autobuzele hibrid diesel – electrice vor asigura transportul interurban și vor face legătura între toate zonele și cartierele orașului. Finanțarea este suportată din fonduri ale Uniunii Europene. Planul de mobilitate urbană se conturează permanent, până la finalul proiectului în decembrie, conform finanțării, vom avea străzi importante asfaltate, trotuare, piste de biciclete, stații de autobuz moderne, depou, hub intermodal, cât și transport public în comun” – primarul Dorin Lojigan

Autobuzele Solaris comandate sunt dotate cu un sistem de propulsie hibridă în serie, constând dintr-un motor de electric de 35 kW h și un motor diesel de 187 kW cu standarde de emisii Euro 6. Cel din urmă se oprește atunci când autobuzul staționează și ușile se deschid și repornește numai după ce supracondensatoarele rămân fără energie.

Acest lucru îi permite reducerea semnificativă a consumului de combustibil și emisiile de poluanți în comparație cu vehiculele convenționale. Fiecare autobuz comandat are 10,5 m lungime și poate transporta până la 70 de pasageri, incluzând 27 de persoane așezate. Acesta dispune de sisteme de încălzire și aer condiționat, de reîncărcare a dispozitivelor electronice, panouri cu informații despre traseu, camerele interioare și exterioare pentru monitorizare video.

Vehiculele vor fi dotate cu un sistem de numărare a pasagerilor cu senzori la fiecare ușă, care va permite operatorului de transport public să adune date despre numărul de persoane care utilizează anumite rute. Cu datele obținute se vor putea face optimizări ale transportului pe liniile respective.

300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din orașe precum Cluj-Napoca, Brașov, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Mediaș, Reghin, cele electrice și hibrid fiind preponderente. 170 de vehicule ecologice vor fi livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalități din țară.

SBC este unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze și troleibuze. În cei 25 de ani de existență, compania a produs 20.000 de vehicule folosite în transportul public din sute de orașe europene. Din 2018, s-a alăturat grupului spaniol CAF.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brandul BT și-a triplat valoarea în cinci ani: 460 de milioane de dolari

Articolul următor

Ansamblu de locuințe, spital privat de radiologie și un nou hypermarket la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share