Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul va avea propria organizație de turism

Asociația Organizația de Management al Destinației (OMD) Maramureș va atrage fonduri europene și naționale pentru dezvoltarea turistică a zonelor istorice ale județului.

Consiliul Județean (CJ) a votat statutul asociației. Atribuțiile pe care va trebui să le îndeplinească OMD sunt dezvoltarea durabilă; crearea, dezvoltarea și managementul destinației turistice Maramureș; creșterea competitivității acestei destinații; stimularea dezvoltării locale prin inițiative, activități care să crească numărul de turiști și să atragă investiții pentru proiectele de dezvoltare și promovare a turismului.

Printre membrii fondatori ai OMD mai figurează Asociația Întreprinzătorilor Maramureș, Turist Șuior, Saorsa Turism – CFF Vișeu de Sus. Ulterior înființării se vor alătura și alte societăți care vor să contribuie la dezvoltarea și promovarea turismului maramureșean. “Avem o organizație care va putea atrage fonduri atât din Planul Național de Redresare și Reziliență, cât și fonduri europene care să sprijine proiectele pe turism pe care le vom realiza.

Un obiectiv important este acela de a realiza o colaborare cât mai eficientă între operatorii economici din domeniul turismului și HoReCa, să aflăm nevoile pe care aceștia le au și să găsim împreună cele mai bune pârghii pentru dezvoltarea turistică a județului. În perioada următoare, voi face o serie de întâlniri în mai multe zone din județul Maramureș cu operatorii din turism.

Odată ce vom avea OMD înființată, putem să extindem numărul de membri pentru fiecare zonă istorică a județului. Astfel, îi vom avea  alături pe toți reprezentanții mediului de afaceri care vor să contribuie la dezvoltarea și promovarea turismului maramureșean”, consideră Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

Aleșii județeni au votat și un acord de cooperare cu societatea Pin Me Studio care prevede realizarea în comun a evenimentului sportiv ”Raliul Zăpezii Maramureș”, din perioada 11-13 februarie. Cursa se va desfășura pe DJ 109F, între localitățile Cavnic și Strâmbu-Băiuț, cu 100 de participanți. Acesta este un eveniment sportiv de off-road dedicat pasionaților  de întreceri auto, care a avut succes la edițiile trecute.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara lansează un program de sprijin pentru mansardarea clădirilor din zona centrală a orașului

Articolul următor

Stațiile sportive inteligente, susținute de coloșii economiei clujene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share