Sălăjenii de la Fort Silvan și-au prezentat vinurile la Budapesta

Vinarii din Camăr au fost invitați să își prezinte produsele la conferința din capitala Ungariei | Foto: Fort Silvan

Crama sălăjeană Fort Silvan 47 a participat la conferința BorERT, organizată de Ministerul Agriculturii din Ungaria (MAU), ocazie cu care a susținut o degustare cu vinurile sale reprezentative.

La evenimentul organizat de Asociația de Turism Viticol și de MAU, principalele teme de discuție au fost tendințele actuale din turismului viticol, marketingul vinurilor și rolul proprietăților organoleptice ale vinurilor în turismul viticol. Attila Szoboszlai, fondatorul Cramei Fort Silvan și al Pensiunii Kemsilvanum, a atras fonduri europene de 700.000 de euro pentru realizarea a două obiective importante în zonă.

Cu banii de la UE, afacerea cu vin din comuna Camăr se va moderniza. Astfel, Crama Fort Silvan se va extinde, iar capacitatea de producție va fi mărită. Totodată, lângă pensiunea de la Camăr au început lucrările de construire a celui mai modern centru spa din județ.

Turiștii care ajung la Camăr se vor putea bucura de facilități, printre care plimbări cu trăsura prin vie, mâncare tradițională sau degustare de vin în cramă. Casa de vinuri și-a așternut plantațiile viticole pe pantele satului Camăr, de la poalele Măgurii Șimleului, învecinată cu pădurea.

Suprafața cultivată cu soiuri clasice – Fetească Regală, Riesling Italian, Muscat Ottonel, Traminer, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră, Cadarcă se întinde pe 33,5 ha de vie nouă. Pensiunea organizează pentru grupuri programe de plimbări pe jos sau cu trăsura, prin vie și pădure, partide de vânătoare și de pescuit, plimbări cu bicicleta, fript de slănină în vie, mâncare tradițională la ceaun.

Exit mobile version