Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arobs propune dublarea capitalului social. O acțiune gratuită la una deținută

Produsele și soluțiile informaticienilor de la Cluj au stârnit interesul investitorilor de pe piața de capital | Foto: Techsylvania

Primul “unicorn” românesc în lei din IT de pe piața autohtonă de capital, Arobs Transilvania Software (ATS) Cluj, vrea să își dubleze capitalul social de la 45 la 91 de milioane de lei prin alocarea de acțiuni gratuite investitorilor.

Conducerea ATS va propune, la adunarea acționarilor din 7 martie, majorarea capitalului social, printr-o emisiune de 455 de milioane de acțiuni noi, cu o valoare nominală de 10 bani / titlu, care vor fi alocate gratuit acționarilor. Fiecare investitor va primi gratuit o acțiune nou emisă pentru fiecare acțiune deținută la data de înregistrare stabilită.

Compania fondată controlată de Voicu Oprean a vândut, în cadrul unui plasament privat derulat în octombrie, 54 de milioane de acţiuni noi nominative, ordinare, dematerializate. Au participat 149 investitori de retail, 38 profesionali şi 9 instituţionali care au subscris acţiuni la 1,3 lei / titlu. ATS a reuşit să atragă de la investitorii din piaţa de capital 74 de milioane de lei.

Acțiunile sale au fost listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB) în 6 decembrie, iar compania are acum o capitalizare de 1,1 miliarde de lei. ATS a devenit prima companie din IT care sparge pragul de capitalizare de 1 miliard de lei pe BVB. Fondatorul său a înregistrat un plus de 20 de milioane de euro în o lună de la listarea ATS pe bursă, ajungând la o deținere de 130 de milioane de euro.

AROBS este specializată în furnizarea de soluţii software personalizate, dar deţine, de asemenea, mai multe soluţii software deja impuse pe  în Europa Centrală şi de Sud-Est. Compania a beneficiat, la o lună de la listarea la BVB, de servicii de Market Maker al Emitentului din partea BRK Cluj, iar acum se pregătește să intre pe piața principală a bursei, programată pentru anul viitor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PROMELEK XXI a adăugat 200 de locații noi pe harta stațiilor de încărcare a mașinilor electrice

Articolul următor

Elite în Business 2021. Banat și Transilvania. Județul COVASNA – Top 10 companii cu capital mixt

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share