Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul va avea heliport de 1,8 milioane de euro

Sălajul va scoate bani din bugetul propriu pentru heliportul de pe spitalul județean

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Zalău va beneficia de un heliport în terasă printr-o investiție estimată la 9 milioane de lei din bugetul propriu al Consiliului Județean (CJ) Sălaj.

Detaliile tehnice și financiare ale proiectului au fost aprobate de forul județean. În conformitate cu cerințele de natură aeronautică și de siguranță la incendiu, heliportul amenajat pe terasa corpului B al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Zalău va dispune de o platformă de aterizare de 330 mp, o scară de evacuare, lift de targă pe corpul A, o zonă ce asigură transferul pacienților de la platforma de aterizare, la lift, o cameră pentru personalul heliportului și o pasarelă metalică.

Heliportul va fi dotat cu sisteme de iluminat care să permită aterizarea și pe timp de noapte. Acum pacienții în stare gravă aduși cu elicopterul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) sunt preluați de o ambulanță de la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sălaj și transferați la SJU. Aceste manevre suplimentare necesită mai mult timp și chiar pot pune în pericol viața pacienților.

“Prin includerea heliportului în structura SJU și prin amplasarea platformei de aterizare pe corpul B al clădirii și secția Unitatea de Primire a Urgențelor -SMURD, se va crea un circuit adecvat atât preluării, în regim de urgență, a cazurilor grave transportate cu elicopterul și care nu pot fi rezolvate la nivelul spitalelor locale, cât și transferului către alte unități medicale din țară a pacienților ce nu pot fi tratați la Zalău. În același timp, va facilita transportul de organe pentru transplant. Timpii de reacție vor fi reduși și vom asigura, astfel, un răspuns prompt în situații de urgențe medicale”, a explicat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elite în Business 2021. Banat și Transilvania. Județul COVASNA – Top 20 companii cu capital străin

Articolul următor

Turism în siguranță. A fost inaugurată baza Salvamont Sibiu în stațiunea Păltiniș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share