Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Camera de Comerț Maramureș va sprijini parcurile industriale din județ

Tuș și Zoicaș au parafat protocolul de sprijinire a noilor parcuri industriale din județ

Un protocol de colaborare a fost încheiat între Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) – președinte Florentin Tuș și Societatea Comercială Parcuri Industriale Maramureș (PIM) – director Radu Zoicaș.

Societatea a fost înființată prin hotărâre a Consiliului Județean (CJ). Semnatarii protocolului urmăresc promovarea intereselor mediului de afaceri din Maramureș și atingerea obiectivelor comune pentru dezvoltarea județului prin atragerea de investiții directe în economia locală.

”Putem să ne aducem aportul alături de noul nostru partener la stimularea, susținerea economiei locale și la optimizarea activităților care pot contribui la dezvoltarea economică a județului. CCIM rămâne consecventă misiunii și viziunii sale de a se poziționa tot mai vizibil ca un agent al dezvoltării locale, prin diversificarea și îmbunătățirea continuă a calității serviciilor destinate mediului de afaceri și consolidarea colaborării instituționale interne și externe” – Florentin Tuș

Obiectivele protocolului vizează creșterea numărului locurilor de muncă; dezvoltarea industriilor de înaltă tehnologie nepoluante; îmbunătățirea calității și creșterea competitivității produselor și serviciilor; stimularea exporturilor cu valoare adăugată mare; atragerea de fonduri nerambursabile din surse naționale și comunitare; activități în concordanță cu obiectivele de dezvoltare locală și regională.

CCIM cât și PIM vor susține, în comun, interesele mediului de afaceri din Maramureș, la nivel județean, național și internațional; vor organiza și vor promova activități comune, de interes pentru întreaga comunitate de afaceri din Maramureș și vor realiza consultări periodice care să permită dezvoltarea relațiilor între cele două și partenerii lor.

“Prin semnarea protocolului facem un pas important pentru dezvoltarea Maramureșului și îndeplinirea obiectivului nostru strategic: construirea de parcuri industriale în județ. Contribuim direct la dezvoltarea integrată a județului și venim în sprijinul cetățenilor cu noi locuri de muncă, dar și condiții de trai mai bune și posibilitatea dezvoltării la ei acasă” – Radu Zoicaș

PIM a creat o strategie în două etape: identificarea terenurilor necesare și popularea parcurilor industriale cu investitori care vor să dezvolte afaceri în Maramureș. Autoritățile din județ lucrează la realizarea a patru parcuri industriale: Baia Sprie, Groși, Fărcașa și Șomcuta Mare. Următorii pași sunt studiile de fezabilitate pentru utilități, pentru drumuri de acces. Se va depune prin Programul Operațional Regional cererea de finanțare pentru utilități, infrastructură, urmând să treacă la popularea acestor parcuri cu investiții.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elsaco și Energomontaj introduc energie geotermală în cartierul Nufărul Oradea

Articolul următor

Consiliul Județean Arad va investi 227 de milioane de lei în drumurile județene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share