Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 de companii cu capital românesc din județul Caraș-Severin

Județul Caraș-Severin a fost unul dintre principalele centre industriale ale Banatului, încă dinainte de primul război mondial. În anii comunismului, mai ales Reșița a cunoscut o puternică dezvoltare industrială, din păcate după 1989 industria de aici a decăzut. Județul era cunoscut ca un furnizor de utilaje agricole, de motoare şi de marmură, din păcate astăzi sunt doar niște coloşi industriali care şi-au închis porţile. Din fericire, sunt alte domenii care s-au dezvoltat și au acoperit o parte din forța de muncă. Deși este un județ de munte și beneficiază de atracții turistice, acest sector nu este dezvoltat la capacitatea maximă la care ar putea ajunge. Caraş-Severin se află pe unul dintre ultimele locuri în România la cifra de afaceri totală a companiilor, cu o valoare de 1,4 miliarde de euro. În judeţ activează în jur de 24.000 de agenți economici și are aproximativ 29.000 de angajați. Ca și domenii de activitate, cele mai mari afaceri lucrează în domeniul echipamentelor electrice și cel al comerțului

Ranking: 1

Auto Alex SRL

Societatea are capital privat românesc, fiind înființată în anul 1992, atunci având ca și activitate principală doar comercializarea pieselor auto în localitatea Moldova Nouă. Între timp, compania și-a diversificat domeniile de activitate, devenind lider regional în comercializarea en-detail si en-gros în comerțul cu materiale de construcții, materiale pentru amenajări interioare, electrocasnice și piese auto în zona de sud-vest a României. În prezent, deține zece puncte de lucru, șapte depozite și trei magazine, în Moldova Nouă, Oravița, Reșița, Bocșa, Caransebeș și Timișoara. În domeniul auto, din anul 2012 în Moldova Nouă a deschis cel mai mare service auto din zonă, cu dotări de ultimă generație, oferind numeroase servicii destinate acestui domeniu (stație ITP, vulcanizare, mecanică, geometrie roți 3D, spălătorie auto, diagnoză, electricitate, reglaj direcție, etc.). Compania își propune extindere pe plan național prin deschiderea unui lanț de magazine de bricolaj sub brand-ul „CASA ALEX”. Cea mai mare parte a capitalului social este deținut de Torma Alexandru și Torma Adrian, fiecare cu câte 45%. Cifra de afaceri realizată a fost de 147 de milioane de lei, cu un profit de 10,8 milioane de lei. Activele imobilizate au reprezentat 36 de milioane de lei, capitalurile proprii 40 de milioane, iar numărul mediu de angajați a fost de 208.

Scor final (puncte): 49

Cifra de afaceri: 49

Active imobilizate: 49

Profit: 48

Nr. angajați: 46

Capitaluri proprii: 45

Ranking: 2

Imperial CM SRL

Societatea operează o rețea cu peste 15 magazine în zona clisurii Dunării, având sediul central în Moldova Nouă. Aici a și pornit activitatea cu un magazin, dezvoltându-se și având în prezent în localitate un supermarket de mari dimensiuni, ridicat chiar lângă o unitate comercială aparținând unei rețele internaționale de comerț. Societatea a fost înființată în 1991 și are ca obiect de activitate Comerțul cu amănuntul in magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun. Asociat unic în cadrul societății este Crivacucea Mihai. În cursul anului 2020 a realizat o cifră de afaceri de 78 de milioane de lei, un profit de 7,6 milioane, are active imobilizate de 12 milioane de lei și capitaluri proprii de 18 milioane. Numărul mediu de angajați a fost de 144.

Scor final (puncte): 46,65

Cifra de afaceri: 48

Active imobilizate: 47

Profit: 48

Nr. angajați: 46

Capitaluri proprii: 45

Ranking: 3

Sporea Com SRL

Societatea are ca domeniu de activitate Comerțul cu ridicata al materialului lemnos și a materialelor de construcție și echipamentelor sanitare, fiind unul dintre cei mai dezvoltați distribuitori de specialitate din zona de vest a României. Firma a fost înființată în 1993 și are sediul central în Oravița. În prezent are șase unități de lucru în județul Timiș și zece puncte de lucru deschise în Caraș-Severin. De asemenea, dispune de o stație de betoane în Reșița. Firma este deținută integral de Sporea Ion. Anul 2020 a adus o cifră de afaceri de 45 de milioane de lei, un profit de 8,7 milioane de euro, anul fiind încheiat cu active imobilizate de 12,5 milioane de lei și capitaluri proprii de 20,9 milioane de lei. Numărul mediu de angajați a fost de 88.

Scor final (puncte): 46,55

Cifra de afaceri: 45

Active imobilizate: 58

Profit: 49

Nr. angajați: 42

Capitaluri proprii: 46

Ranking: 4

Miruna International Impex SRL

Reșițenii sunt prezenți pe piața din vestul țării de peste 25 de ani. Astăzi, având o acoperire teritorială cuprinzând judeţele Caraş-Severin şi Timiş, Miruna Internaţional Impex Srl este unul din liderii importanţi de pe piaţa FMCG. Pe lângă distribuţia en-gros de băuturi şi produse alimentare, ca şi obiectiv principal de activitate, societatea oferă și alte activităţi conexe precum: vânzarea cu amănuntul în magazinul propriu de produse alimentare, non-alimentare şi ocazional, servicii de transport, în majoritatea cazurilor pentru furnizori. În plus sunt oferite clienţilor servicii de mercantizare, consiliere în derularea afacerilor acestora. Miruna Internaţional Impex Srl şi-a asigurat un portofoliu complex de produse având în ofertă, pentru cei peste 4000 de clienţi, aproape 5000 de articole. Anul precedent a avut o cifră de afaceri de 172 de milioane de lei, profit net 1,7 milioane de lei, active imobilizate de 7,2 milioane de lei, capitaluri proprii de 24 de milioane și 325 de angajați.

Scor final (puncte): 45,60

Cifra de afaceri: 50

Active imobilizate: 44

Profit: 40

Nr. angajați: 50

Capitaluri proprii: 47

Ranking: 5

Mondo Plast SRL

societatea a fost înființată în anul 2000 și are sediul central în Bocșa, având ca și obiect de activitate Comerțul cu ridicata de componente și echipamente electronice și de telecomunicații. Are doi asociați principali, Pătru Ovidiu și Popa Emanuel, cu către 43% din acțiuni. Anul 2020: 39 de milioane de lei cifră de afaceri, profit net 2,1 milioane de lei, active imobilizate de 7,1 milioane, capitaluri proprii 32 milioane lei și 45 de angajați.

Scor final (puncte): 43,45

Cifra de afaceri: 44

Active imobilizate: 43

Profit: 44

Nr. angajați: 29

Capitaluri proprii: 48

Ranking: 6

TmK Hidroenergy Power SRL

Societatea operează un sistem hidroenergetic care include 4 centrale hidroelectrice (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 și Breazova) și amenajările hidro aferente, având o capacitate instalată de 18 MW. În prezent, compania a fost preluată de cei de la CEZ România, care deține integral capitalul societății. Cifra de afaceri în 2020 a fost de 19 milioane de lei, cu un profit net de 4,3 milioane, active imobilizate de 131 de milioane și capitaluri proprii de 71 milioane de lei. Numărul mediu de angajați, 27.

Scor final (puncte): 43.05

Cifra de afaceri: 29

Active imobilizate: 50

Profit: 47

Nr. angajați: 18

Capitaluri proprii: 50

Ranking: 7

Electroechipamente Industrial SRL

Grupul EEI activează în: proiectare, execuţie, punere în funcţiune de staţii şi reţele electrice, centrale electrice, automatizări industriale, tablouri şi echipamente electrice, instalaţii electrice, sisteme de iluminat, sisteme de securitate, comercializarea de echipament electric. Funcționează din 1994, la Reșița, având ca și asociați un grup de șase persoane fizice. A avut o cifră de afaceri de 47 de milioane de lei, profit net 1 milion de lei, active imobilizate de 5,9 milioane de lei și capitaluri proprii de 17 milioane, cu un număr mediu de 210 angajați.

Scor final (puncte): 40,40

Cifra de afaceri: 46

Active imobilizate: 38

Profit: 30

Nr. angajați: 48

Capitaluri proprii: 44

Ranking: 8

Help Trans SRL

Societatea a fost înființată în 1993 și are ca obiect de activitate Lucrările de construcții a cladirilor rezidențiale si nerezidențiale. Dispune de o stație de betoane și o carieră de piatră. Este pe piață din 1993, are sediul la Oravița și are un singur asociat, Marian Chirciu. A avu o cifră de afaceri de 20 de milioane de lei, un profit de 1,1 milioane de lei, active imobilizate de 8 milioane, capitaluri proprii de 15 milioane de lei și 117 angajați.

Scor final (puncte): 39,50

Cifra de afaceri: 31

Active imobilizate: 45

Profit: 31

Nr. angajați: 45

Capitaluri proprii: 43

Ranking: 9

Palaloga Carnprep Resita

Compania are ca obiect de activitatea prelucrarea și conservarea cărnii. Este o afacere de familie, deschisă în anul 2000, asociați fiind Palaloga Andrei și Valerica. A avut o cifră de afaceri de 35 de milioane de lei, 1,6 milioane de lei profit net, active imobilizate de 4,5 milioane de lei, capitaluri proprii de 13 milioane și 24 de angajați

Scor final (puncte): 36,35

Cifra de afaceri: 43

Active imobilizate: 34

Profit: 39

Nr. angajați: 16

Capitaluri proprii: 40

Ranking: 10

Termoconstruct SRL

O nouă societate cu activitate în domeniul materialelor de construcții, dar care are și servicii de antrepriză în domeniul construcțiilor. Deține opt magazine de specialitate în Arad, Timiș, Caraș-Severin. Firma este deținută de Barbu Samuel și are sediul central în Reșița. În 2020 a avut o cifră de afaceri de 24 de milioane de lei, 14 milioane profit net, active imobilizate de 7 milioane de lei, capitaluri proprii de 5,8 milioane și 44 de angajați.

Scor final (puncte): 36

Cifra de afaceri: 37

Active imobilizate: 41

Profit: 36

Nr. angajați: 28

Capitaluri proprii: 34

Ranking: 11

Plast Lasgo SRL

Societatea din Bocșa are ca obiect de activitate Fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții, realizând tâmplărie din PVC și aluminiu cu sticlă termopan, dar și uși și rulouri. Firma este deținută de familia Rogoveanu, Ion și Camelia, fiecare cu 50% din părțile sociale. A avut o cifră de afaceri de 14 milioane de lei, profit 1,2 milioane lei, active imobilizate de 6,9 milioane, capitalul proprii de 13 milioane și 65 de angajați.

Scor final (puncte): 36

Cifra de afaceri: 20

Active imobilizate: 40

Profit: 35

Nr. angajați: 34

Capitaluri proprii: 42

Ranking: 12

Edifice Build SRL

Firma este pe piață din 2011, având sediul social în localitatea Fârliug. Este specializată în domeniul construcțiilor. Anul 2020 a adus o creștere importantă a cifrei de afaceri, până la 20 de milioane de lei, cu un profit de 1,1 milioane de lei, active imobilizate de 6 milioane lei, capitaluri proprii de 9,9 milioane de lei și 44 de angajați.

Scor final (puncte): 35,55

Cifra de afaceri: 32

Active imobilizate: 39

Profit: 33

Nr. angajați: 27

Capitaluri proprii: 39

Ranking: 13

Parabomir SRL

Societatea are ca și obiect de activitate Comerțul cu amănuntul in magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun. Firma este deținută de Panfil Manuela și Cristian, fiecare cu jumătate din părțile sociale. A terminat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 61 de milioane de lei, profit de 1,5 milioane lei, active imobilizate de 3,9 milioane, capitaluri proprii de 3,3 milioane și 109 angajați.

Scor final (puncte): 34,85

Cifra de afaceri: 47

Active imobilizate: 32

Profit: 38

Nr. angajați: 44

Capitaluri proprii: 26

Ranking: 14

Endress Group Romania SRL

Societatea din Bocșa are ca obiect de activtate Intermedierea în comerțul cu mașini, echipamente industriale, nave și avioane, având activitate în domeniul generatoarelor de curent, a stivuitoarelor și a altor utilaje. Este deținută de Filip Leonard. A avu o cifră de afaceri de 34 de milioane de lei, 471.073 de lei profit net, active imobilizate de 10 milioane, capitalulri proprii de 5 milioane și 46 de angajați.

Scor final (puncte): 34,10

Cifra de afaceri: 42

Active imobilizate: 46

Profit: 18

Nr. angajați: 31

Capitaluri proprii: 32

Ranking: 15

Mona Lisa Comtur SRL

Societatea are ca obiect de activitate Fabricarea produselor din carne. Are sediul central în Reșița, fiind deținută de Oprea Rodica. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 29 de milioane de lei, a obținut 2 milioane de lei profit și a încheiat anul cu active imobilizate de 2,3 milioane de lei, capitaluri proprii de 4,1 milioane și 79 de angajați.

Scor final (puncte): 33,70

Cifra de afaceri: 39

Active imobilizate: 25

Profit: 45

Nr. angajați: 39

Capitaluri proprii: 29

Ranking: 16

Gradimex SRL

Societatea din Reșița funcționează încă din 1991 și are ca obiect de activitate Comerțul cu ridicata al băuturilor. Este deținut de Feies Gheorghina. A avut o cifră de afaceri de 32 de milioane de lei, 1,4 milioane de lei profit, active imobilizate de 1,7 milioane și capitaluri proprii de 5,3 milioane de lei. Numărul de angajați a fost de 41.

Scor final (puncte): 30,60

Cifra de afaceri: 40

Active imobilizate: 20

Profit: 37

Nr. angajați: 23

Capitaluri proprii: 33

Ranking: 17

Electroechipament SRL

Specializată în Fabricarea aparatelor de distribuție și control a electricității, firma are sediul social în Bocșa. Face parte din același grup cu cei de la EEI, acționarii fiind aceiași. Cifra de afaceri realizată a fost de 15 milioane de lei, cu un profit de 1,1 milioane de lei, active imobilizate de 1,3 milioane de lei, capitaluri proprii de 10,6 milioane de lei și 65 de angajați.

Scor final (puncte): 30,50

Cifra de afaceri: 21

Active imobilizate: 19

Profit: 34

Nr. angajați: 35

Capitaluri proprii: 41

Ranking: 18

Formin SA

Are ca obiect de activitate Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea, fiind speciaizată în realizarea de foraje și studii geologice. Are sediul în Caransebeș și funcționează din 1991. Este deținută de Teișanu Răzvan și Albulescu Vasile, fiecare cu jumătate din acțiuni. Cifra de afaceri a fost de 17 milioane de lei, cu 149.032 de lei profit, activele imobilizate de 5,8 milioane de lei, capitalurile proprii de 7,4 milioane și numărul de angajați de 88.

Scor final (puncte): 30,20

Cifra de afaceri: 27

Active imobilizate: 37

Profit: 10

Nr. angajați: 41

Capitaluri proprii: 36

Ranking: 19

Colcear Servcom SRL

Are ca domeniu de activitate principal exploatarare forestieră și prelucrarea lemnului. Societatea lucrează acum și în construcții drumuri și poduri, exploatarea pietrei și comercializarea agregatelor de carieră, fabricarea betonului, transport auto, închirieri utilaje și turism. A avut o cifră de afaceri de 15 milioane de lei, 35.986 milioane de lei profit net, active imobilizate de 7,1 milioane de lei, capitaluri proprii de 7,6 și 104 angajați.

Scor final (puncte): 30

Cifra de afaceri: 22

Active imobilizate: 42

Profit: 4

Nr. angajați: 43

Capitaluri proprii: 37

Ranking: 20

Max Junior Proiect SRL

Societatea din Moldova Veche are ca obiect de activitate Activitățile de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea. Asociați sunt Mîndruț Dan și Pîrvan Paul, fiecare cu 50% din acțiuni. Anul precedent a avut o cifră de afaceri de 15 milioane de lei, profit net de 2,1 milioane de lei, active imobilizate de 1,3 milioane, capitaluri proprii de 8 milioane și 15 angajați.

Scor final (puncte): 29.45

Cifra de afaceri: 23

Active imobilizate: 18

Profit: 46

Nr. angajați: 9

Capitaluri proprii: 38

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Boc pune buldozerul pe sute de case neautorizate. “Trăim la Cluj, nu în junglă!”

Articolul următor

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 de companii cu capital străin din județul CARAȘ-SEVERIN

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share