Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ambasadorul Germaniei a vizitat trei mari fabrici din Transilvania

Diplomatul german a vizitat fabrici din Ghimbav și Oradea | Foto: Ambasada Germaniei

Orașele Cluj-Napoca, Oradea, Brașov și Ghimbav au fost trecute în revistă de către ambasadorul Germaniei în România, Peer Gebauer. Acesta a efectuat vizite la trei unități industriale. 

Ambasadorul a vizitat Forumul Democrat al Germanilor (FDG) Cluj, unde s-a arătat impresionat de implicarea socială diversă a organizației și a transmis că se va bucura să poată vizita orașul și pe viitor. La Oradea s-a întâlnit cu primarul Florin Birta și cu președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Aici diplomatul a vizitat compania germană EBM-Papst. „Dezvoltarea acestui oraș în ultimii ani este impresionantă. Oradea este un loc deosebit de frumos, recunoscut pentru diversitatea sa culturală, politica sa locală eficientă și condițiile cadru atractive pentru companii”, a spus oficialul german.

„Brașovul este un oraș istoric minunat, în același timp și modern și plin de viață”, a menționat Gebauer. El s-a arătat impresionat și de moștenirea culturală germană bogată a orașului care a atras mulți investitori din acest stat. La întâlnirea cu primarul Allen Coliban, prefectul județului, Cătălin Văsii și vicepreședintele Consiliului Județean, Zoltan Szenner, Gebauer a discutat despre  posibilități de colaborare în domeniile tranziției verzi și al sustenabilității.

În discuțiile sale cu FDG Brașov și Clubul Economic German Kronstadt, ambasadorul a subliniat: „E fantastic să vezi cum reprezentanții acestora se implică pentru dezvoltarea orașului lor, de cât angajament social dau dovadă, bunăoară la plănuita renovare a vechii școli Johannes Honterus sau în domeniul pregătirii duale”, spune ambasadorul.

Vizitele la Centrul Cultural German, Liceul Johannes Honterus, Biserica Neagră la companiile Airbus Helicopters Romania și Airbus Helicopters Industries & Premium Aerotec au completat șederea ambasadorului la Brașov.

“Am prezentat delegației germane, în detaliu, activitatea noastră curentă, precum și planurile de viitor. Ambasadorul și-a exprimat sprijinul pentru inițiativele grupului european de extindere a prezenței industriale locale”, au dezvăluit reprezentanții fabricilor Airbus. Grupul este prezent în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters Romania, Premium Aerotec – Brașov, Airbus Defense and Space – București.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Persoanele fizice se pot încrie în Programul Rabla de marți, 8 februarie

Articolul următor

Sângeorz-Băi va avea bazin acoperit de 2 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share