Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oprean SRL: Anul trecut am reușit încă o dată să menținem creșterea pe care ne-am propus-o

Oprean SRL are ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri. Este o companie de familie, acționariatul fiind format din membrii familiei Oprean. Pentru 2020 a raportat o cifră de afaceri de 56,3 milioane lei și un profit net de 2,1 milioane. Compania a fost inclusă în clasamentul Elite în Business din Transilvania și Banat de către revista Transilvania Business în Topul celor mai puternice 20 de firme cu capital românesc din județul Alba (locul 19).

Sloganul companiei este „Oprean înseamnă calitate, calitatea înseamnă satisfacție!”.

Potrivit reprezentanților companiei, parcul auto cuprinde peste 195 camioane de mare și mic tonaj.

Date din istoricul companiei, care se referă la momente cheie din evoluția companiei:

  • 29.10.1993 – Înființarea companiei de transport Oprean
  • 10.05.2005 – Înființarea companiei Casa Auto Sebeș – Centru Autorizat de Vânzări și Service Mercedes-Benz
  • 11.03.2014 – Înființarea companiei GV & OPREAN LOGISTICS SRL
  • 28.11.2016 – Preluarea societății Autoportal, noua denumire devenind Casa Auto Vâlcea – Centru Autorizat de Vânzări și Service Mercedes-Benz
  • 23.03.2018 – Înființarea companiei GV & OPREAN IMOBILIARE SRL

„Decernarea companiei SC OPREAN, a premiului pentru calitate -INTERNAȚIONAL QUALITY CROWN AWARD, categoria GOLD , (singura firmă de transport rutier marfă nominalizată la acest premiu), reprezintă pentru SC OPREAN, recunoașterea internațională a unei activități de peste 19 ani în acest domeniu. Prestigioasa distincție acordată de catre Business Initiative Directions (BID), se decernează companiilor și corporațiilor recunoscute in lume, pentru permanenta îmbunătățire a calității, a vânzărilor și a calității produselor și serviciilor, satisfacția consumatorilor, rezultate în afaceri”, anunță compania.

În ceea ce privește investițiile derulate recent, în anul 2020, grupul Oprean a început o nouă activitate pe piața serviciilor de logistică, prin construirea unui depozit în care a investit 8 milioane de euro. Este situat strategic foarte aproape de autostrada A1 spre Deva, vizavi de fabrica Daimler „Star Transmission”. Terenul a fost achiziționat în 2016, iar construcția propriu-zisă a început în 2019, lucrările fiind finalizate la sfârșitul anului trecut. A fost construită o clădire de birouri cu o suprafață utilă de 2.000 de metri pătrați. Intenția a fost mutarea aici a sediului celor două companii de transport stabilite în cadrul holdingului Oprean: GV (Grosse Vehne) & Oprean Logistics și Oprean SRL, au explicat pentru Transilvania Business reprezentanții companiei.

Pe lângă cele două clădiri, construcția presupune și o platformă betonată de aproximativ 35.000 de metri pătrați pentru extinderi ulterioare. Depozitul respectă cele mai exigente standarde din domeniul auto, industrie în care GV & Oprean este specializată.

Totodată, printre proiectele de investiții pe care firma le are în vedere în viitor se numără extinderea parcului auto, prin achiziția a încă 30 unități camioane Mercedes Benz, în valoare de 2.5 mil. Euro.

Anul 2020 a fost o provocare pentru noi, a trebuit să ne adaptăm condițiilor sanitare , reușind să ne apropiem de cifrele obținute în 2019. Anul 2021 a venit cu alte provocări, de natură globală, ca exemplu restricțiile de circulație impuse din cauza pandemiei, întârzieri datorate introducerii interdicțiilor vamale din anumite țări, criza semiconductorilor. Dar am reusit încă o dată să menținem creșterea pe care ne-am propus-o pentru acest an. In 2022 sperăm să putem vedea perspectivele dezvoltării afacerii noastre și deja ne gândim la câteva investiții”, concluzionează reprezentanții companiei Oprean SRL.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sipex își mută centrul din Cluj

Articolul următor

Magistrala Transgaz Cluj – Sălaj – Bihor, gata în 2024

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share