Oradea, locul 1 la ๐—•๐—ฒ๐˜€๐˜ ๐—”๐—ฟ๐˜ ๐—ก๐—ผ๐˜‚๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฎ๐˜‚ ๐——๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ถ๐—ป๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป ๐—ถ๐—ป ๐—˜๐˜‚๐—ฟ๐—ผ๐—ฝ๐—ฒ

S-a รฎncheiat procesul de votare pentru cea mai bunฤƒ destinaศ›ie europeanฤƒ din anul 2022. Oradea s-a clasat pe locul 6 รฎn Best Destination in Europe 2022. Peste 500.000 de persoane din 182 de ศ›ฤƒri au votat pentru cele 20 de destinaศ›ii.

Topul celor mai bune destinaศ›ii europene pe 2022 este urmฤƒtorul:

1. Ljubljana, Slovenia
2. Marbella, Spania
3. Amiens, Franศ›a
4. Plovdiv, Bulgaria
5. Leuven, Belgia
6. Oradea, Romรขnia
7. Londra, UK
8. Nijmegen, Olanda
9. Regiunea Lahti โ€“ Finlanda
10. Istanbul, Turcia
11. Coasta Amalfi, Italia
12. Praga, Cehia
13. Roma, Italia
14. Bavaria, Germania
15. Atena, Grecia
16. Clonakilty, Irlanda
17. Viena, Austria
18. Lucerne, Elveศ›ia
19. Graz, Austria
20. Creta, Grecia

ย 

De asemenea, oraศ™ul de pe Criศ™ul Repede a cรขศ™tigat locul 1 la โ€“ ๐—•๐—ฒ๐˜€๐˜ ๐—”๐—ฟ๐˜ ๐—ก๐—ผ๐˜‚๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฎ๐˜‚ ๐——๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ถ๐—ป๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป ๐—ถ๐—ป ๐—˜๐˜‚๐—ฟ๐—ผ๐—ฝ๐—ฒ.

โ€žDatoritฤƒ schimburilor culturale ศ™i comerciale din secolul al XIX-lea, oraศ™ul Oradea , strฤƒbฤƒtut de o rutฤƒ comercialฤƒ care leagฤƒ Europa de Vest de Europa Centralฤƒ ศ™i de Est, a devenit un oraศ™ cosmopolitโ€, este prezentarea Oradiei pe site-ul EBD.

Considerat adesea unul dintre cele mai frumoase oraศ™e din Romรขnia, Oradea este numitฤƒ ศ™i โ€žLa Petite Parisโ€ pentru frumuseศ›ea clฤƒdirilor sale ศ™i pentru bunul gust al construcศ›iilor sale de o bogฤƒศ›ie artisticฤƒ rarฤƒ.

Veศ›i gฤƒsi stilul vienez Art Nouveau numit โ€žSecessionโ€ (รฎn ideea ruperii de stilul clasic foarte dominant รฎn secolul al XIX-lea), dar ศ™i un art nouveau mai mult รฎn curbe ศ™i motive florale, un stil art nouveau maghiar.

โ€žรŽn Oradea veศ›i descoperi decoraศ›iuni ศ™i fierฤƒrie incredibile ศ™i o evoluศ›ie de la stilul Art Nouveau la Art Deco, รฎn special รฎn Hotel Parc.

Nu rataศ›i o vizitฤƒ la Palatul Fรผchsl, un demn reprezentant al Art Nouveau cu motivele sale sinuoase lฤƒstar de viศ›ฤƒ de vieโ€, se mai spune รฎn prezentarea Oradiei.

Exit mobile version