Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Germanii de la Joysonquin Automotive din Brașov: Proiectele cu BMW și Daimler ne vor oferi stabilitate pe viitor

Joysonquin Automotive Systems Romania face parte din cadrul grupului de firme Joysonquin, cu locații pe patru continente. În 2021 investițiile JQRO au fost de peste 10 mil. euro, în proiecte rulate pentru Daimler și BMW. Cifra de afaceri în 2020 a fost de 514,5 milioane lei, profitul – 9 milioane, activele imobilizate – 171 milioane, iar capitalurile proprii – 161,3 milioane. Numărul mediu de angajați raportat – 896.

Compania s-a clasat pe locul 5 în Topul celor mai puternice 20 de firme cu capital străin din județul Brașov în cadrul ediției Elite în Business din Transilvania și Banat 2021, editat de revista Transilvania Business.

Sloganul: “One team. One goal”

Momente cheie din evoluția companiei:

Quin GmbH a luat naștere în 2003 prin fuziunea companiilor „Rössler & Weissenberger” (fondată în 1893) și „Grossmann GmbH” (fondată în 1979). În același an, în luna septembrie, Quin intra în România, funcționând într-un spațiu închiriat în Municipiul Brașov. Avea deja comenzi pentru volanele de lemn și piele și pentru interiorul de lemn pentru modelul Mercedes G Class. În 2004, compania avea deja angajari 280 de salariati. În condițiile în care comenzile erau deja în creștere, compania obtinand o serie de proiecte noi, Quin a cumpărat o suprafață de teren de 32.400 de metri pătrați în Ghimbav unde a dezvoltat o fabrică în care avea să se mute în 2008. Pentru dezvoltarile viitoare in anii 2012 si 2015 s-a mai achizitionat teren, astfel ca, in acest moment, suprafata de teren detinuta este de aproape 90.000 mp iar cea construita de 40.675 mp

Capital privat străin, detinut 100% de Joysonquin Automotive Systems GmbH, cu sediul in Germania.

In perioada decembrie 2014- ianuarie 2015, s-a perfectat achizitia QUIN GmbH de catre corporatia chineza Joyson Electronics, companie listata Bursa de Valori din Shanghai, cu o valoare de piață de peste 3 miliarde USD, in Ningbo China.

Joyson Electronics este un furnizor de solutii complete, de inalta calitate, eficiente din punct de vedere al costurilor si lider in tehnologie. La nivel global sunt acoperite trei domenii automotive majore: siguranta auto, electronica si telematica, componente functionale.

La finalul anului 2020 firma Senssun Guangdong achizitioneaza 51% din actiunile Ningbo Joysonquin Automotive Systems Holding.

Joysonquin Automotive Systems Romania face parte din cadrul grupului de firme Joysonquin, cu locatii in Germania, Polonia, Mexic, Statele Unite ale Americii, Africa de Sud si China (Ningbo, Changchun, Liaoyuan, Tianjn, Shanghai, Chengdu, si Wuhan)

Investiții derulate recent

În anul 2021 investitiile JQRO au fost de peste 10 mil euro, in proiecte rulate pentru Daimler si BMW, iar in 2022 investitile bugetate sunt de 14 mil de euro pentru Daimler si Porsche.

Din punct de vedere al tehnologie, detinem utilaje de ultima generatie care sunt echipate cu dispozitive si matrite ce pot satisfice cele mai exigente cerinte ale clientilor. Un asemenea exemplu il putem regasi in procesul de injectare care poate realiza un reper in 3 pasi pe o singura matrita. Tehnologie pentru injectare 3K de a reperelor (o injectare in 3 pasi, cu 3 materiale diferite) – detinem utilaje „state of the art”.

Tehnologie PUR – o tehnologie speciala de injectare a poliuretanului, dezvoltata si brevetata la nivel de companie.

Tehnologie de aplicare fibra de carbon pe anumite repere, rezultatul fiind componente cu o estetica ridica.

Pe partea de flexibilitate si eficienta avem in plan ca pana in anul 2024 sa reorganizam zona de productie in celule compacte care inglobeaza 4 procese.

La nivel de grup avem implementate o serie de sisteme de imbunatatire continua (Kaizen, 6 Sigma, Kanban, one piece flow, production cells), iar in urmatorii 2 ani vom implementa un nou layout pentru imbunatatirea fluxului tehnologic si de material”, au transmis reprezentanții companiei pentru Transilvania Business.

Cum ați abordat anul 2021 și cum vedeți evoluția companiei în 2022?

Cu toate ca evolutia din industria auto, cu intreruperile generate de lipsa componentelor electronice si datorita intarzierilor in lantul logistic nu a fost una favorabila in ultimii 2 ani, am reusit ca in 2021 sa avem o cifra de afaceri mai mare cu 15% fata de cea bugetata. Cele mai mari realizari ale ultimilor 2 ani s-au facut in sensul industrializarii pentru noile proiecte de la BMW si Daimler, proiecte care ne vor oferi stabilitate pe viitor atat din punct de vedere financiar, cat si in sensul mentinerii/ cresterii locurilor de munca.

In momentul de fata avem peste 100 de pozitii in curs de recrutare, atat muncitori si specialisti, cat si pozitii deschise pe functiuni centrale in domeniul cercetarii-dezvoltarii, business intelligence si purchasing. Strategia noastra in 2020 a fost sa ne concentram pe resursele umane, protejand locurile de munca existente, fara a face o diminuare a acestora in raport direct cu volumele de productie fluctuante si lipsite de predictibilitate ce au marcat industia automotive din cursul anului. De asemenea, in ceea ce priveste protectia angajatilor in perioada de criza sanitara generate de SarsCov 2, JQRO a implementat mai multe masuri de siguranta si sanatate a angajatilor incepand cu faptul ca am asigurat transport suplimentar care sa permita reducerea numarului de persoane din mijloace de transport destinate angajatilor nostri si pana la actiuni de constientizare si preventie impotriva raspandirii virusului.

JQRO a implemenetat un program de telemunca si a flexibilizat programul angajatilor astfel incat in incinta fabricii sa se lucreze in conditii de maxima siguranta.

La finalul anului 2021, JQRO urmeaza sa obtina Autorizatia de operator economic autorizat (AEO), care va permite accesul la simplificari vamale si totodata reprezinta recunoasterea noastra ca partener comercial securizat si sigur.

JQRO isi propune ca in anul 2022 sa reduca din cantitatile de deseu predate in vederea valorificarii prin incinerare cu recuperare de energie si sa creasca cantitatile livrate pentru reciclare. De asemenea, compania urmareste conformarea cu noile valori limita de emisii de compusi organici volatili inainte de termenul limita impus de Standardele Europene. Un alt propiect de interes din perspectiva sustenabilitatii il reprezinta trecerea catre un consum de energie electrica din surse regenerabile.

Implicarea pe plan local:

Parteneriat cu Universitatea Transilvania pentru programul de practica de vara.

Compania face parte din grupul DWK si pregateste elevi de la Scoala Profesionala Germana Kronstadt si de la Colegiul Tehnic „Remus Radulet”

La final de 2020 a sprijinit Spitalulul de copii Brasov, Spitalulul de boli infectioase Brasov si Orfelinatul Magura Codlea, catre care a fost directionată cota din impozitul profit.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea, locul 1 la 𝗕𝗲𝘀𝘁 𝗔𝗿𝘁 𝗡𝗼𝘂𝘃𝗲𝗮𝘂 𝗗𝗲𝘀𝘁𝗶𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗶𝗻 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲

Articolul următor

Elite în Business 2021. Banat și Transilvania.Top 20 de firme românești din SATU MARE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share