Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parteneriat pentru dezvoltarea infrastructurii și a transportului în Bihor

Consiliul Județean Bihor va colabora cu Primăria Oradea, Asociația Zona Metropolitană Oradea (ZMO), societatea Oradea Transport Local (OTL) și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) pentru dezvoltarea infrastructurii și a transportului din județ. În aces sens, consilierii județeni au aprobat înultima ședință un acord de colaborare.

Dezvoltarea infrastructurii și a serviciului de transport este una dintre prioritățile Consiliului Județean Bihor, pentru a asigura o conectivitate mai bună între regiunile județului și zona metropolitană a Oradiei. Mai mult, Bihorul își propune să fie recunoscut ca o poartă de intrare și ieșire către vestul Europei, din punct de vedere economic și turistic.

Cei cinci parteneri vor conlucra pentru a asigura opțiuni de deplasare atât pe cale rutieră, cât și pe cale feroviară și aeriană. În următoarea perioadă, vor fi stabilite proiectele care vor duce la atingerea acestui scop.

Potrivit acordului, Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea au responsabilitatea de a coordona și controla activitățile în legătură cu proiectele de dezvoltare (proiectare, construire, modernizare, reabilitare, reparare, întreținere și exploatare).

ZMO va face toate demersurile pentru a asigura coeziunea teritorială, pentru a stimula și sprijini creșterea prosperității zonei. OTL are rolul de a dezvolta și îmbunătăți serviciile de transport furnizate cetățenilor, iar ADLO va sprijini dezvoltarea infrastructurii și a serviciilor de transport, astfel încât rezidenții parcurilor industriale să fie mulțumiți de aceste servicii.

Acordul de colaborare este valabil până la momentul realizării integrale a obiectivelor stabilite de cei cinci parteneri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Airbus Helicopters Romania își propune ca anul 2022 să devină de referință pentru proiectele elicopterelor H215M și H145M

Articolul următor

Drumul Expres Cluj – Bistrița, finanțat de UE. “Rezolvăm ambuteiajele din Dej”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share