Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Polaris Medical va trata gratuit pacienții de coronavirus

Unitatea medicală privată a fost desemnată să trateze pacienții infectați cu Covid-19 | Foto: SPM

Spitalul Polaris Medical (SPM) din localitatea clujeană Suceagu, achiziționat de grupul Medicover, a fost clasificat de nivel I Covid, ceea ce înseamnă că în această unitate sunt tratați pacienți cu forme dintre cele mai severe de coronavirus.

Centrul de evaluare al SPM este funcțional, fiind destinat persoanelor infectate cu Covid-19. Acestea beneficiind gratuit de consultații, analize de laborator, investigații medicale și tratament. Din capacitatea totală de 180 paturi a SPM, 50 au fost alocate secției Covid, dintre care 10 pentru anestezie terapie intensivă (ATI) Covid, ele fiind situate într-un corp separat de clădire.

“Spitalul este dotat cu aparatură de ultima generație, iar personal medical, pregătit pentru a trata o diversitate largă de patologii. Echipa medicală este formată din doctori cu experiență – medicină internă, terapie intensivă, pneumologie, cardiologie, gastroenterologie și epidemiologie”, a anunțat conducerea SPM.

Pentru a asigura siguranța tuturor pacienților, circuitele către secția Covid și centrul de evaluare sunt separate. Celelalte secții și ambulatorul funcționează în regim normal non-Covid, având circuite separate. Medicover a anunțat, la început de an, achiziția SPM, cea mai unitate privată de recuperare medicală la nivel național, cu o investiție de 8 milioane de euro pentru dezvoltarea serviciilor sale medico-chirurgicale.

În urma tranzacției, Medicover deține pachetul majoritar din SPM. Ovidiu Cacuci, fondatorul Spitalului Pelican Oradea, preluat de Medicover, este partener în proiect. Polaris este unul dintre cele mai mari spitale private la nivel național, cu o capacitate de 180 de paturi pentru spitalizare continuă și 14 de zi, cu 20 de specialități medicale în ambulator. Spitalul colaborează cu clinicile Medicover din Cluj.

Medicover România face parte din compania internațională de servicii medicale și de diagnostic care operează o rețea de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare în special pe piețele Polonia și Germania. În 2020, grupul Medicover avea venituri de 1 miliard de euro și 32.000 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Două decenii pentru 28 km din Autostrada Transilvania! “Rupeți urgent contractul”

Articolul următor

Skyline Engineering a reabilitat Colegiul Ana Aslan

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share