Ruta curiilor din Transilvania, inclusă în PNRR

Palatul Magna Curia din Hunedoara | Foto: Planiada

12 rute turistice – culturale, multe dintre care traversează zona Transilvaniei, au fost selectate pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cu 103 milioane de euro.

“Investițiile în turism și cultură sunt o componentă importantă în PNRR, cele care în unele zone din țară vor produce schimbări majore, reușind să creeze noi surse de venit.

Vom reuși să oferim turiștilor o experiență frumoasă de călătorie, îmbinând patrimoniul nostru cultural cu tehnologia, iar în zonele respective va crește calitatea vieții. Toate investițiile pe această componentă se ridică la 103,5 milioane de euro. Vorbim de restaurarea mai multor obiective și promovarea unor rute turistice”, spune Dan Vîlceanu, ministrul investițiilor și proiectelor europene.

Până la finalul acestui an vor fi selectate 225 de situri ce urmează să fie restaurate și vor fi semnate contractele pentru reabilitarea și promovarea a 12 rute turistice și culturale.

Vor fi finanțate și crearea de aplicații, digitalizarea siturilor, amenajarea unor drumuri de acces, activități de cercetare, digitalizare, marketing, formare de personal, măsurile de care este nevoie pentru ca la final să existe o ofertă culturală comună și care să ajute dezvoltarea zonelor respective.

Trasee selectate 

Sursa: MIPE

Exit mobile version