Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a angajat în IT, dupa mentoratul WellCode. Maria: ”Mi s-a spus că ar trebui să am proiecte mai complexe!”

wellcode teapa

Maria a renunțat la o carieră în domeniul hotelier de peste 10 ani și a ales să își urmeze visul de a deveni programator. Astfel, a acceptat provocarea de a intra în programul de mentorat fondat de Petru Trîmbițaș, în urma stagiilor de practică urmate de acesta la Facebook și Google, în SUA.

Maria și-a stabilit ca obiectiv ca, în câteva luni, să parcurgă platforma WellCode și să obțină un job în programare. A muncit cu plăcere și rezultatele nu au întârziat să apară. Femeia a reușit să obțină primul său job în IT cu câteva zile mai devreme de termenul pe care și-l stabilise inițial.

În cadrul unui interviu oferit lui Petru Trimbițaș, fosta cursantă WellCode a povestit cum a reușit să-și îndeplinească visul de a lucra ca programator și care a fost cheia succesului. Credeai că i-a fost suficient succesul pe platforma WellCode Teapa! Maria a povestit că a început să aplice pentru job-uri în domeniul IT imediat ce s-a simțit stăpână pe sine și pe cunoștințele acumulate. Fosta cursantă a spus că secretul a fost aplicarea la job-uri și mersul la interviuri, pe care le-a considerat ”antrenamente”.

Am aplicat unde am putut și cum am putut. Oriunde se cerea ”entry level”, eu am aplicat. Am luat fiecare interviu ca pe un antrenament. Nu avea cum să-mi facă rău faptul că mergeam la un interviu. La fiecare interviu am mers cât am putut eu de pozitivă. Materia de pe platformă a fost foarte, foarte utilă, însă am avut și câteva discuții mai avansate, mai de mid-level, pe Java. La interviul acesta s-a pus foarte mult accentul și pe conexiunea verbală, dar și nonverbală. Am fost chemată la un interviu față în față. Acolo am obținut și oferta”, spune ea.

În prezent, lucrez ca tehnologie pe JSP (Java Server Page) și mare parte de CSS – proiectul pe care sunt. Mi se pare foarte interesant pentru că fac și partea de front end și fac si parte de backend. Deja mă numesc full step, doar că mai am multe lucruri de învățat. Proiectul pe care lucrez este un site deja lansat, funcțional. Eu sunt la dispoziția clientului pentru a aduce noi funcționalități. De când am început activitatea, sunt foarte multe funcționalități pe care le-a cerut, iar asta m-a ajutat să învăț foarte multe”, i-a povestit Maria fondatorului WellCode în interviul postat pe pagina WellCode Recenzii.

Fosta cursantă a mărturisit că a participat la mai multe interviuri, deși nu finalizase programul de mentorat WellCode. Țeapă! Nu a fost întotdeauna pe placul angajatorilor. Maria a povestit chiar că i s-a întâmplat ca unul dintre aceștia să-i solicite proiecte mai elaborate, mărturisind că știa că are un minus din acest punct de vedere și a explicat cum s-a întâmplat una ca asta:

”La un alt interviu, mi s-a spus că ar trebui să am proiecte mai complexe. Eu ajunsesem la faza de proiect personal, dar încă nu-mi începusem proiectul, aveam schițată doar ideea despre ce aș fi vrut să fac”, spune ea.

Maria a mărturisit că la bazele succesului ei profesional se afla muncă, ambiție, curaj, dar și multă susținere din partea celor din jurul ei.

”Este vorba de curaj, de ambiție, dar cred că este vorba și despre susținere si înțelegere din partea celor pe care-i ai aproape. În plus, experiența a contat mult. Timp de 10 ani, am lucrat în cadrul unui hotel din București, unde am început ca practicantă, în timpul facultății, și am crescut destul de mult și destul de frumos până pe o poziție de conducere. Tot timpul am căutat să mă dezvolt și să învăț mai mult. Activitatea a fost frumoasă, însă am cam învățat tot ce ține de partea de organizat evenimente.”

Femeia a mai spus că începutul fiecărei etape din mentoratul WellCode i s-a părut dificil, însă că a fost motivată de ideea de a obține un job în IT, iar rezultatele nu au întârziat să apară, iar azi se mândrește cu primii pași făcuți în acest domeniu și mărturișeste că experiența este mult mai bună decât ce și-a imaginat.

Îți dorești și tu o carieră în IT, dar nu știi de unde să începi? Intră pe site-ul WellCode, consultă oferta de curs și programează-ți o ședință de consultanță cu mentorii. Nu uita să urmărești și testimonialele foștilor și actualilor cursanți, înregistrate pe paginile WellCode Pareri și WellCode Recenzii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mozaicul fabricii Armătura scapă de “urgia imobiliară”

Articolul următor

Ruta curiilor din Transilvania, inclusă în PNRR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share