Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TeraPlast va returna ajutorul de stat în cinci ani

Noua fabrică de ambalaje flexibile biodegradabile a fost ridicată cu cofinanțare de la stat Foto: TeraPlast

O delegație comună a Parlamentului și Guvernului României a vizitat halele de producție din Bistrița-Năsăud ale grupului TeraPlast, beneficiar de ajutoare de stat în valoare de 18 milioane de euro.   

Din delegația condusă de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au mai făcut parte ministrul sănătății, Alexandru Rafila; președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan; Paul Stănescu, vicepreședinte al Senatului; Daniel Suciu, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

S-a discutat despre oportunitățile și provocările din mediul de afaceri românesc, în special pe piața construcțiilor şi a materialelor reciclate, și despre avantajele dezvoltării firmelor locale. Un accent deosebit a fost pus pe problemele apărute în contextul actual, marcat de creștere a costurilor cu materiile prime, stres în lanțurile de aprovizionare, tensiune în piața energetică și lipsa forței de muncă.

Delegația a vizitat fabrica de ambalaje flexibile biodegradabile din parcul industrial TeraPlast din Sărățel, recent pusă în funcțiune, care beneficiază de cele mai noi tehnologii în domeniu, cu un grad ridicat de automatizare. Proiectul de 11,8 milioane de euro a fost cofinanțat prin schema de ajutor de stat.

„Într-o societate matură trebuie să existe un dialog permanent între stat și mediul privat, o cooperare mutual benefică, iar rezultatul să fie dezvoltarea industriei românești și întărirea capitalului autohton. Investițiile publice și promovarea economiei circulare ar trebui să fie axe prioritare în programele legislative și de alocare a finanțării.

Cu un sprijin consistent și bine direcționat, vor fi încurajate soluții românești, preferabile celor din import, iar companiile autohtone se vor dezvolta și vor deveni competitive pentru că au acest potențial”, a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

În ultimii trei ani, grupul a derulat investiții de 211 milioane de lei, din care 187 de milioane cofinanțare prin schema de ajutor de stat. Sprijinul din partea statului s-a ridicat la 93 de milioane. În aceeași perioadă, grupul a contribuit la bugetul de stat cu taxe și impozite de 240 milioane de lei.

Aceste investiții duc la crearea a 250 de noi locuri de muncă. Grupul va rambursa ajutorul de stat prin taxe și impozite suplimentare pe care le va plăti în cinci ani de la operaționalizarea investițiilor. Acesta este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Eșec în a doua licitație pentru centura Sighetului

Articolul următor

Podul din Dej lovește în afacerile companiilor de pe platforma industrială

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share