Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Departament nou la Guvern: va monitoriza proiectele finanțate din fonduri europene

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de luni, înfiinţarea Departamentului pentru evaluare integrată şi monitorizarea programelor finanţate din fonduri publice şi europene. Acesta va funcţiona în subordinea premierului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, acest departament va fi finanțat din bugetul Secretariatului General al Guvernului, va avea un număr de maxim 15 posturi și va fi condus de un secretar de stat cu atribuții stabilite prin decizia premierului. Principalele sale atribuții vor fi analizarea și urmărirea asigurării unei abordări integrate asupra proiectelor și investițiilor din fonduri publice și europene, în scopul atingerii obiectivelor de dezvoltare stabilite la nivel național și european.

„După cum știți, guvernul a alocat pentru acest an cel mai mare buget de investiții din ultimii 30 de ani. Componenta de fonduri europene este esențial a fi așezată, angrenată complementar cu bugetul național pe care România îl alocă pentru investiții. De asemenea, printre atribuțiile departamentului se numără și monitorizarea implementării proiectelor de investiții în cazul proiectelor finanțate din fonduri aferente Politicii de coeziune și Mecanismul de redresare și reziliență, fără ca acest lucru să aducă atingere competențelor ministerelor sau ale altor autorități ale administraţiei publice centrale. De asemenea, facilitează dialogul interinstituțional și interministerial, pentru a crește gradul de absorbție a fondurilor europene, sprijină ministerele de resort, pentru a identifica și implementa soluții pentru creșterea gradului de absorbție și, de asemenea, le sprijină pe aceste ministere în participarea la programe comunitare și în vederea utilizării resurselor financiare oferite de Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare”, a declarat Cărbunaru.

Acest departament îi va prezenta prim-ministrului lunar sau de câte ori va fi necesar analize, sinteze și informări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CEC Bank a încheiat 2021 cu un profit net estimat de 355 milioane de lei

Articolul următor

Tinerii din Transilvania, angrenați în antreprenoriat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share