Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ACI, Socot și Simacek au reluat revitalizarea culoarului Someșului

Prima zonă a lucrărilor se întinde între cartierele Grigorescu și Plopilor | Foto: ACI

Antrepriza de Construcții și Instalații (ACI) și Simacek Facility Services, ambele din Cluj-Napoca, împreună cu Socot Târgu Mureș au demarat lucrările  în zona 1 a Luncii Someșului Mic.

Proiectul european inițial de municipalitatea clujeană, de 23 de milioane de euro, vizează revitalizare a culoarului de mobilitate nemotorizată aferent râului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și cicliste pe malurile acestuia. Prima zonă în care se intervine este cuprinsă între străzile Mirăslău și Petuniei. Tronsonul susține legătura între centrul de cartier (zona comercială și de servicii Mirăslău / Donath), zona de joacă și de agrement de pe malul Someșului (Parc Plaja Grigorescu) și, în continuarea acestora, zona centrală.

Lucrările se desfășoară pe malul stâng, apoi în zona Sălii Sporturilor Horia Demian. Ele au termen de finalizare 30 iunie, cu excepția podețului pietonal. Proiectul este unul dintre cele mai mari de revitalizare urbană derulate la Cluj-Napoca și urmărește transformarea zonelor adiacente râului în spații publice de calitate, astfel încât Someșul să devină un punct central în viața orașului.

Obiectivul de investiții se întinde pe 14 ha. Valoarea lucrărilor este de 95,6 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, cu execuţie în 19 luni. ACI Cluj, societate specializată în lucrări de construcții ale clădirilor rezidențiale și nerezidențiale controlată de Horia Ciorcilă și Dorel Goia, a înregistrat, în 2020, o cifră de afaceri de 213 milioane de lei, cu un profit net de 8,2 milioane, având 273 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Program de cercetare al medicinei clujene, premiat la nivel internațional

Articolul următor

Undă verde din Camera Deputaților pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share