Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pornesc lucrările la cel mai mare centru de transplant multiorgan din Europa de Est

CITC e considerat proiect strategic de importanță națională, acum condițiile în care sunt efectuate operațiile de transplant fiind inadecvate. 
Proiectul inițiat de forul județean se ridică la valoarea de 466 de milioane de lei | Foto: CJ Cluj

A fost eliberată autorizația de construire pentru Centrul Integrat de Transplant (CIT) din Cluj-Napoca, iar Consiliul Județean (CJ) va demara licitația de execuție.

“Urmează ca, în maximum două luni, să scoatem la licitație execuția efectivă a acestui important obiectiv medical, unic în Sud-estul Europei. Țelul meu este ca până la finele anului să fie demarată execuția efectivă. Dacă lucrurile merg bine, în circa trei ani, construcția va fi finalizată”, afirmă Alin Tișe, președintele CJ.

Această investiție, care va poziționa Clujul pe harta extrem de puținelor centre de transplant multiorgan din Europa, va fi demarată pe un teren de 74.000 mp, situat în zona centrală a municipiului pe str. Hasdeu. Clădirea va cuprinde 12 săli de operație și chirurgie, zone de imagistică și pentru urgențe, laboratoare, unitate de transfuzii și recoltare de sânge, cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport.

CIT va avea 280 de paturi pentru pacienți. Cu o valoare estimată la 200 de milioane euro, proiectul este inclus la finanțare pe fonduri europene prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Salariul mediu “în mână” la Cluj se apropie de 1.000 €

Articolul următor

Porr Construct construiește la Oradea un nou pod peste Pârâul Peța

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share