Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Județul Timiș va fi promovat la Târgul de Turism al României cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală

Timișul ca destinație turistică va fi promovat la Târgul de Turism al României, desfășurat la Romexpo București. Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, va participa, în perioada 23-27 februarie 2022, va fi prezentă la eveniment.

Este prima participare fizică pe care APDT Timiș o are la cel mai mare eveniment de promovare turistică din țara noastră, după declanșarea pandemiei de COVID.

Tema principală a activităților din stand la această ediție o reprezintă Tururile ghidate în destinația Timiș, în contextul în care interesul turiștilor pentru călătoriile în destinații de proximitate este tot mai ridicat după ridicarea restricțiilor de Covid. Alături de acestea, în stand sunt programate să aibă loc întâlniri și discuții cu vizitatorii, degustări de produse tradiționale și de vinuri din podgoriile timișene.

În colaborare cu Asociația Breasla Ghizilor, APDT Timiș a realizat trei materiale video pentru trei tururi tematice în oraș – Turul Revoluției din 1989 (ghid de turism Ludovic Satmari), Turul Cetății Timișoara (ghid de turism Dan Codre) și Turul Piața Unirii (prezentat de prof. ghid Florentina Popescu). Filmele vor fi prezentate în standul județului Timiș, acolo unde, în paralel, cei interesați vor avea la dispoziție ochelari VR pentru a putea descoperi județul Timiș prin intermediul Tururilor virtuale – Jimbolia, orașul celor șase muzee, Turul Bisericilor de lemn și Frumuseți naturale în Țara Făgetului.

O a doua componentă a promovării o va reprezenta reîntâlnirea cu patrimoniul gastronomic al Banatului prin intermediul evenimentelor Banat Brunch. APDT Timiș va prezenta la Târgul de turism din București, pe lângă programul evenimentelor culturale 2022, și Programul Banat Brunch 2022 și va oferi vizitatorilor posibilitatea de a degusta vinuri din podgoriile Silagiu și brânzeturi artizanale obținute de la crescătorii de animale din Coșteiu de Sus, comuna Margina, în cadrul unor activități în stand programate zilnic, la orele 12,00, 14,00 și 16,00.

Respectând formatul din ultimii ani, în standul județului Timiș au fost invitați și se vor afla reprezentanți ai industriei ospitalității locale, ai Primăriei Municipiului Timișoara și Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, reprezentanți ai membrilor APDT Timiș și ai altor colaboratori din domeniul turistic.

În stand vor fi oferite mai multe materiale de promovare turistică pregătite de Aeroportul Internațional Timișoara, Orașul Deta, Primăria Comunei Fârdea, Asociația Cries și alții.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La loc comanda. "Strada Clujului", spartă pentru lucrări la canalizare

Articolul următor

Universitatea de Medicină Timișoara primește 145 de milioane de lei pentru noul campus de la Ghiroda. Se lansează licitația

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share