Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Din 26 februarie, Oradea va avea un spital unificat, cu 1.946 de paturi

Primarul Florin Birta a prezentat joi, 24 februarie, într-o conferință de presă ultimele detalii ale procesului de unificare a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea.

Consiliul Local a aprobat în ședința de joi retragerea din administrarea Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” a bunurilor proprietate a Municipiului Oradea și darea acestora în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea.

„Ieri am semnat dispoziția prin care a fost aprobată completarea structurii Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, ca urmare a desființării Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu. Astfel, începând cu data de 26 februarie 2022, Spitalul Clinic Județean de Urgență va funcționa cu un număr de 1.946 de paturi. Totodată, consiliul de administrație a Spitalului Clinic Județean a demarat procedura de selecție publică, prin licitație publică, a unei persoane juridice, care să se ocupe de managementul Spitalului Clinic Județean pentru următoarea perioadă. Astfel, până la data de 4 martie, firmele interesate pot depune oferte prin care să își exprime intenția de a participa la această licitație anunțată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice național și european”, a precizat primarul Florin Birta.

Etapele procesului de unificare

Primarul a explicat apoi etapele parcurse în cadrul procesului de unificare. Procedura în vederea unificării a pornit anul trecut printr-o Hotărâre de Consiliu Local, prin care municipalitatea își manifesta intenția de a face această fuziune. După aceea, a urmat pregătirea documentației și transmiterea acesteia către Ministerul Sănătății, în vederea aprobării printr-o Hotărâre de Guvern a desființării Spitalului Municipal și a trecerii lui în subordinarea Spitalului Clinic Județean.

La finalul lunii decembrie a anului trecut a fost emisă Hotărârea de Guvern, cu un termen de 60 de zile, pentru ca Primăria Oradea să aprobe structura spitalului. Municipalitatea a înaintat Ministerului Sănătății propunerea de structură, iar zilele trecute s-a primit avizul pentru aceasta. Prin urmare s-a procedat la emiterea Dispoziției Primarului Municipiului Oradea pentru noua structură și pentru noua funcțiune a Spitalului Clinic Județean. Conducere interimară, cu mandat până la finalul lunii martie În acest moment, conducerea Spitalului Județean este una interimară, care are mandat până la finalul lunii martie. Ea va fi în continuare cea care se va ocupa și de structura nou preluată de la Spitalul Municipal. Intenţia municipalităţii este ca până la finalul lunii martie procedura de achiziție publică și de selectare a firmei care va conduce Spitalul Județean să fie finalizată, până atunci actuala conducere a Spitalului Județean fiind cea care va asigura conducerea unității sanitare.

Conform structurii aprobate de Ministerul Sănătății, toate contractele pe care le-a avut în vigoare Spitalul Municipal vor fi preluate de către Spitalul Județean, inclusiv angajații urmând să fie preluați în totalitate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mediciniștii clujeni au reabilitat cu 2 milioane euro un cămin vechi de 60 de ani

Articolul următor

Ce companii din Banat și Transilvania intră în topul angajatorilor din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share