Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Certificat Well Health & Safety pentru Amera Tower

După statutul de cea dintâi clădire “verde” din Cluj-Napoca, primul imobil de tip Zero Waste din România a obținut certificarea Well Health and Safety, devenind astfel și prima clădire office din oraș cu o astfel de calificare.

“Este un pas în plus pentru a asigura și a spori bunăstarea utilizatorilor clădirii și pentru a ridica, astfel, standardele unei clădiri de birouri de clasa A”, au precizat reprezentanții Amera Tower. Clădirea a parcurs un proces care a inclus monitorizare independentă, măsuri de reducere a risipei și prevenire a generării de deșeuri, reorganizarea și optimizarea colectării separate, politici de mediu și training pentru ocupanți.

Astfel a reușit să crească rata de colectare separată de la 6,4 la 77% în 6 luni. Precertificarea a fost primul pas pentru obținerea certificării Zero Waste Building, oferită de ZWE, ce presupune îndeplinirea unor obiective-cheie stricte de mediu, sociale, de economie circulară. Amera este o clădire de birouri cu 550 de ocupanți.

Procesul de certificare implică monitorizare și audit independente din partea Zero Waste România. Acesta a cuprins un audit inițial, întâlniri săptămânale de monitorizare a progresului și un audit intermediar aferent finalizării etapei de inițiale de certificare. Investiția în optimizarea colectării separate, implementarea măsurilor de prevenire în clădire și consultanță sunt amortizate în șapte luni.

ZWB este un standard de evaluare și certificare internațional. Certificarea unei clădiri abordează obiective Zero Waste esențiale – de mediu, sociale și de economie circulară, cu impact la scară largă asupra unei clădiri și presupune recunoașterea faptului că a fost atins obiectivul de reducere cu cel puțin 90% a deșeurilor care ajung la rampa de gunoi, zero incinerare și eliminare în natură.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hipermarketurile din Maramureș fac donații pentru refugiații ucraineni

Articolul următor

LKE cumpără Someg. Mută la Cluj fabrica din China

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share