Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brinel a câștigat un mare proiect cu Banca Mondială

Grupul Net Brinel a reușit să câștige, anul trecut, un proiect mare – format din 5 loturi / 5 regiuni geografice – finanțat din împrumut de la Banca Mondială, pentru a asigura accesul elevilor la lecții online.

Compania clujeană controlată de grupul francez SNEF a avut 25% din venituri obținute în 2021 din proiecte finanțate de sectorul public, cele mai consistente cereri de proiecte în mediul privat venind, totuși, dinspre grupurile financiar-bancare, conform Profit. Afacerile sale au urcat la 230 milioane de lei.

“Nevoia de digitalizare este imensă. Dacă am lucra toate firmele din IT-ul românesc doar pentru România digitală, neîntrerupt 10 ani, tot nu am ajunge la zi. Viteza cu care se schimbă tehnologiile este net mai mare decât adopția lor în mediul public. România și-a permis luxul să aibă mulți IT-ști la un cost bun pe care nu i-a prea folosit pentru modernizarea serviciilor din România (publice și uneori private).

Creșterea numărului de IT-ști în România a fost catalizată de cererea solvabilă din afara țării. Acum sunt mai puțini oameni disponibili pentru proiectele naționale și net mai scumpi. Păcat că s-a pierdut oportunitatea folosirii resurselor naționale existente pentru digitalizarea accelerată a serviciilor publice”, a afirmat Marcel Borodi (foto), CEO al Net Brinel.

Numărul salariaților companiei a avansat cu 10%, pe fondul manifestării unei nevoi acute la nivelul industriei IT. Brinel implementează soluții informatice și sisteme IT, asociații săi fiind SNEF (85%), Marcel Borodi (15%). Din 2018, Brinel este parte a grupului francez, care mai deține în România IMSAT – proiectant și integrator de soluții multitehnice și Comoserv – firmă de mecanică industrială.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

DI Hedwig Höfler - celebrating 20 years at CA Immo

Articolul următor

Avionul transatlantic mai așteaptă la Cluj. Finalizarea lucrărilor la Someș, abia în 2025

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share