Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

LKE cumpără Someg. Mută la Cluj fabrica din China

Societatea din Cluj-Napoca deținea controlul asupra unității de producție din Gherla | Foto: Transcarpatica

Grupul german LKE va achiziționa societatea Someg Gherla cu 4,6 milioane de euro, credit luat de la Banca Comercială Română (BCR), pentru a amenaja o fabrică pe care o va muta din China.

LKE, furnizor german de produse și sisteme de manipulare și logistică, a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al Someg și o parte din afacerea Transcarpatica, firmă cu sediul la Cluj-Napoca. Someg produce confecții metalice, produse forjate și turnate, containere metalice, scări și balustrade interioare, decorațiuni interioare. Transcarpatica este o companie care activează în industria de prelucrare a oțelului.

“Suntem încântați să ne dezvoltăm resursele cu o nouă unitate de producție în România și să încheiem această achiziție. Pe tot parcursul proiectului am fost consiliați cu profesionalism de echipa RTPR, a cărei implicare și sprijin au fost esențiale pentru succesul tranzacției. Expertiza lor semnificativă în domeniul fuziunilor și achizițiilor și al tranzacțiilor financiare ne-a oferit încredere de la primele etape ale discuțiilor până la linia de sosire”, a declarat Bjorn Riechers, CEO al LKE Group.

BCR a aprobat o finanțare de 4,6 milioane de euro pentru LKE, pe șapte ani. Creditul reprezintă o cofinanțare pentru achiziția Someg, în vederea relocării în județul Cluj a unei linii de producție din China a grupului german. Acesta își propune să dezvolte la Gherla (județul Cluj) cea mai mare unitate de producție de astfel de produse din Europa. Casa de avocatură RTPR a asistat grupul LKE în această tranzacție.

Someg este specializată în fabricarea de construcții metalice și avea afaceri de 13 milioane de lei, în 2020, cu 83 de angajați, fiind controlată  de Transcarpatica (97% din capitalul social). La rândul său, aceasta înregistra afaceri de 9 milioane de lei, un profit net de 2,9 milioane, cu 49 de angajați. Transcarpatica se ocupă cu comerțul cu ridicata al metalelor și minereurilor metalice, fiind deținută, în proporții egale (33%), de Ștefania Neamțu, Georgeta Bâlc și Carmen Cîmpean.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Certificat Well Health & Safety pentru Amera Tower

Articolul următor

Firmele din Cluj se mobilizează pentru Ucraina. Transporturi umanitare: Terapia, Panemar, Bonas

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share