Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cinematograful Scala va fi funcțional din primăvară

Cinematograful Scala va fi funcțional în Zalău din această vară, după trei ani de lucrări, cu numeroase amânări.
Inaugurarea cinematografului modernizat se tot amână | Foto: Visit Sălaj
Unul dintre cele mai moderne cinematografe din Transilvania, Scala Zalău, va fi inaugurat în această primăvară, anunță platforma Visit Sălaj. 

Tehnologia pentru proiecția filmelor va fi pe bază de laser, unică în această zonă a țării. Cinematograful va dispune de două săli cu proiecții 3D, dar și de un planetariu. Acesta va colabora cu Centrul Naţional al Cinematografiei și Uniunea Cineaştilor din România în vederea promovării filmografiei culturale şi educative româneşti şi universale.

Un film în format 2D urma să coste 25 de lei , unul 3D – 30 de lei, iar un bilet la planetariu – 10 lei. Elevii, studenții și pensionarii vor avea reducere. Scala a stat mai bine de 10 ani în paragină, inaugurarea anunțată de autorități fiind amânată de mai multe ori. Durata proiectării și lucrărilor era de 15 luni, însă darea în funcțiune, programată inițial în 2020, s-a decalat, fiind modificat și proiectul inițial.

Lucrările de modernizare, de 3,2 milioane de euro, trebuiau să fie terminate, la “a doua strigare” în vara lui 2021, după cum declara ministrul dezvoltării, Attila Cseke, la o vizită de lucru în județul Sălaj. El s-a interesat atunci, la autoritățile locale, cum decurge investiția ministerului pentru Scala, însă și termenul care l-a avansat va fi depășit cu aproape un an.

Antreprenorul desemnat a fost Trustul de Construcții și Instalații (TCI) Cluj. Inițial, sala de spectacole trebuia să aibă capacitatea de 500 de locuri, apoi s-a propus redimensionarea imobilului prin divizarea în trei spații: o sală mare de cinema (247  de locuri), planetariu digital (25 de locuri), o sală mică 3D (40 de locuri).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Efectivul salariaților din județul Cluj, la sfârșitul lunii august, a fost de 280.662 de persoane, în scădere cu 347 comparativ cu iulie 2023, însă în urcare cu 5.599 față de august 2022, potrivit Direcției Județene de Statistică.

Record în bankingul românesc. 1 milion de clienți noi atrași de trei bănci

Articolul următor

Petreceri de Vis, târg de nunți și evenimente, reluat la Arad după doi ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share