Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A început etapa a doua a concursului studențesc E.ON Energy Challenge, ediția 2022!

E.ON Energy Challenge și-a desemnat finaliștii ediției 2022. Dintre cele 19 echipe care s-au înscris în competiție, șapte s-au calificat pentru etapa următoare, E.ON Energy Challenge Academy.

Evenimentul a debutat astăzi, 28 februarie a.c., și pe parcursul a cinci zile vor avea loc online conferințe și seminare menite să ajute echipele participante în confruntarea din etapa finală a concursului. Temele abordate în aceste întâlniri vor viza secțiunile Brainstorming Tehnic, Stakeholders, Market Analysis, Business Model Canvas, Business Case și Pitching Tips&Tricks Public Speaking.

Echipele finaliste și proiectele selectate sunt:

  1. Echipa Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Inginerie Electrică și Știința CalculatoarelorATLAS;
  2. Echipa Universității Tehnice de Construcții București, Facultatea de Instalații și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Facultatea de CalculatoareGREEN MAP;
  3. Echipa Universității Politehnice București, Facultatea de Energetică – (B)ENERGY;
  4. 4. Echipa Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată – SMART;
  5. 5. Echipa Universității Politehnice București, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației și Facultatea de Energetică – G.E.B;
  6. 6. Echipa Universității Politehnice București, Facultatea de Inginerie Electrică – VIS;
  7. 7. Echipa Universității Politehnice București, Facultatea de Energetică și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”- ENERGY ENTHUSIASTS.

 

Marea finală a competiției urmează să se desfășoare la începutul lunii aprilie. Premiile puse în joc depășesc 5.000 euro: locul I – 3.000 euro, locul II – voucher de vacanță de 500 euro pentru fiecare membru din echipă și locul III – voucher de cumpărături de 1.000 lei tot pentru fiecare membru din echipă.

E.ON Energy Challenge a debutat în anul 2015 și de atunci a antrenat circa 330 de studenți din diferite centre universitare din România. Proiectele prezentate pe parcursul acestor ani au oferit soluții inovative inedite pe teme legate de Energie Verde, Eficiență Energetică & Optimizare Rețea, Produse și servicii clienți, Digital&Smart, unele dintre acestea fiind replicate în cadrul companiei E.ON.

Câștigătoarea ediției 2021 a fost echipa Smart Rides, formată din studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Academia de Antreprenoriat București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Locul II a fost ocupat de echipa David Technologies de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, iar locul III de echipa Doctorescu formată din studenți de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rombat, bateria care mișcă economia!

Articolul următor

Antreprenorii în tehnologie, căutați în universitățile din Transilvania și Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share