Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Licitație pentru modernizarea Parcului Petőfi și pentru un nou parc în Episcopia

A fost lansată licitația publică pentru modernizarea Parcului Petőfi, dar și pentru amenajarea unui nou parc la intersecția dintre străzile Matei Corvin și Rectorului din Oradea. Ofertele pot fi depuse în SICAP până în data de 11 aprilie, ora 15.00.

Valoarea estimată a achiziției este de 9.255.326,42 lei fără TVA, împărțită în loturi după cum urmează: Lot 1: Amenajare parc public strada Matei Corvin – Rectorului – 874.665,15 lei fără TVA; Lot 2: Modernizare Parc Petőfi – 8.380.661,27 lei fără TVA.

Parcul Petőfi, modernizat

Lucrările la Parcul Petőfi vizează: amenajarea aleii de tranzit situată la limita sudică a parcului și paralelă cu strada Petőfi Sandor prin asfaltare; amenajarea cu piatră cubică a aleilor principale și cu piatră spartă a celor secundare; reamenajarea locului de joacă pentru copii cu pardoseală din tartan pentru aria de joc și zona de siguranță și gazon pentru restul suprafeței; restaurarea parapeților/zidurilor de sprijin din piatră, a pergolei și zonei cu iaz și a grădinii japoneze prin utilizarea materialelor naturale (piatră); refacerea zidurilor de sprijin și înlocuirea confecției metalice din zona de pergole și amenajarea cu plante cățărătoare şi montarea de bănci cu elemente de tip Smart (wi-fi, posibilitate încărcare telefoane, staţionare biciclete); reamenajarea zonei centrale prin dezafectarea fântânii decorative și pregătirea amplasamentului (asigurare utilități) pentru posibilitatea amplasării unui spaţiu de alimentaţie publică (cafenea). Amenajările au la bază studiul peisagistic care vizează intervenții pe 11 zone din parc, fără a afecta arborii maturi cu valoare dendrologică şi istorică. De asemenea, studiul de fezabilitate prevede realizarea iluminatului public și a sistemului de curenţi slabi (necesari pentru montare camere video, wifi), realizarea sistemului de irigație automatizat, montarea mobilierului urban (bănci, coșuri de gunoi, indicatoare de orientare, rastel biciclete), dar și amplasarea unor toalete moderne cu sistem de auto-curățare. În total, suprafața verde amenajată va fi de 18.079 mp, a aleilor pietonale asfaltate de 849,11 mp, suprafața aleilor pietonale cu piatră cubică 1.794,94 mp, suprafața aleilor pietonale cu piatră spartă 95,18 mp, suprafața de tartan a locului de joacă 318,78 mp, iar suprafața bazinului japonez de 310,93 mp.

Parc nou în Episcopia

Prin acest parc se va realiza un spaţiu urban modern, un loc prielnic pentru odihnă, pentru activităţi de joacă şi activități sportive. Lucrările propuse prin studiul de fezabilitate sunt: alei asfaltate, adiacent zonelor de activități și relaxare propuse; amenajarea unui teren multifuncțional prevăzut cu nocturnă şi împrejmuire; amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii prevăzut cu pardoseală din tartan; mobilier urban; spaţii verzi și plantații de arbori cu diversitate ornamentală (arțar, magnolie, mesteacăn, tei, castan roşu, con decorativ); sistem de irigații pentru zona verde gazonată; sistem de iluminat public în parc. Suprafața verde amenajată va fi de 1.535,45 mp, suprafața de alei asfaltate – 210,21 mp, suprafața loc de joacă – 367,70 mp și terenul multifuncțional de sport – 352,64 mp.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cities of Tomorrow, la a 10-a ediție. Concurs de proiecte dedicat dezvoltării orașelor

Articolul următor

Real Estate & Construction Forum a ajuns la cea de-a XIV-a ediție

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share