Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Knauf Insulation a devenit oficial proprietarul fabricii de vată minerală de sticlă Gecsat și demarează procesul de modernizare

Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, anunță finalizarea tranzacției comunicate la începutul acestui an și devine oficial proprietarul fabricii de vată minerală de sticlă Gecsat S.A. din Târnăveni, județul Mureș. Începând cu această lună, compania demarează procesul de modernizare a spațiului și de retehnologizare a liniei de producție a fabricii Knauf Insulation Târnăveni.

 

 În prezent, ne aflăm în proces de evaluare a spațiului și a capacității de producție actuale. Pentru îmbunătățirea operațiunilor, a funcționalității fabricii dar și a spațiului exterior, am început acțiunile de curățare și eliberare a zonelor de construcții care nu se mai află într-o stare bună și a altor clădiri vechi și dezafectate, pentru amenajarea unor noi spații logistice”, declară Adrian Garofeanu, Director General Knauf Insulation România și Bulgaria.

Apreciez decizia Knauf Insulation de a investi în Târnăveni și sunt convins că această investiție va aduce un plus de valoare comunității noastre. O fabrică modernă, la cele mai înalte standarde europene, reprezintă un proiect de importanță pentru regiune, ce va contribui la dezvoltarea economiei locale și la bunăstarea locuitorilor din Târnăveni. Colaborăm îndreaproape cu reprezentanții companiei și îi asigurăm de sprijinul nostru”, a declarat Sorin Megheșan, Primarul Municipiului Târnaveni.

În momentul de față, la fabrica din Târnăveni își desfășoară activitatea peste 40 de angajați, care vor beneficia de condiții de muncă, de instruire și de pachete de beneficii la standardele Knauf Insulation.

Procesul de modernizare va asigura condiții superioare și sigure de lucru pentru angajați și soluții de cea mai înaltă calitate pentru clienți, dar și cele mai înalte standarde de responsabilitate ecologică, în conformitate cu angajamentul companiei Pentru o lume mai bună.

Vom implementa tehnologii de ultimă oră la fabrica Knauf Insulation Târnăveni, prin alinierea proceselor de fabricație la standardele grupului, ce va permite producerea de vată minerală din sticlă cu tehnologia inovativă ECOSE®, așadar vom acorda o atenție deosebită protecției mediului înconjurător”, adaugă Adrian Garofeanu.

Un produs superior din punct de vedere al sustenabilității, vata minerală de sticlă produsă de Knauf Insulation conține până la 80% materiale reciclate de înaltă calitate, fiind obținută prin topirea nisipului și a zgurii de sticlă. Totodată, este prima din categoria produselor de vată minerală, certificată oficial în Europa cu eticheta DECLARE și deține certificatul EUROFINS GOLD pentru calitatea aerului la interior. Soluțiile Knauf Insulation cu tehnologia ECOSE® dețin certificarea Eurofins Indoor Air Comfort Gold pentru calitatea aerului din interior, oferă proprietăți excelente de izolare termică, fonică și protecție la incendiu și sunt fabricate din sticlă reciclată până la 80%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Diferit mai cere 1,8 milioane de euro pentru Bulevardul 21 Decembrie

Articolul următor

Randamentele firmelor de pe bursă din Transilvania, în ascensiune

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share