Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

2 GMG Construct va decide fezabilitatea parcului fotovoltaic din Suceava

Proiectantul clujean a semnat contractul pentru noul parc fotovoltaic | Foto: Ion Lungu

Compania clujeană de activități de inginerie și consultanță tehnică a câștigat licitația pentru studiul de fezabilitate (SF) necesar proiectului de parc fotovoltaic propus pentru asigurarea consumului energetic propriu al municipiului.

Municipalitatea din Suceava a semnat contractul pentru realizarea documentației și a avut prima discuție cu câștigătorului licitației. Valoarea contractului se ridică la 399.000 de lei, plus taxa pe valoarea adăugată.

Perioada de realizare este de 10 luni pentru documentația tehnico-economică: studii de teren – 2 luni de la semnarea contractului, elaborare SF – 6 luni, elaborare proiect tehnic – 8 luni, elaborare cerere de finanțare – 10 luni, asistență acordată beneficiarului – 2 luni. Municipalitatea vrea să realizeze un parc fotovoltaic pe 30,5 ha, la groapă de zgură de la platforma Termica Suceava, societate aflată în faliment.

“Ne punem mari speranțe în acest proiect, mai  ales în contextul actual, când prețurile la energia electrică au crescut de cinci ori. Sperăm să ne asigurăm consumul propriu de energie electrică în oraș, la școli, la instituțiile primăriei și mai ales la societatea Transport Public Local”, a declarat primarul Ion Lungu.

2 GMG, societate având ca asociat unic pe Marcel Ghindea, a mai contractat achiziții publice în județele Cluj, Alba, Hunedoara, Neamț. Cele mai importante vizează studii pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere, parcări, unități de învățământ, cămine culturale, clădiri de instituții.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Serele Bio Culture, premiate la Modern Buyer Awards

Articolul următor

“Sold-out” la Colina Farms. Clujenii dau năvală la legumele bio

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share