Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PRIAevents și Consiliul Concurenței organizează Pria Competition Conference

Ca la fiecare început de an, PRIAevents și Consiliul Concurenței organizează cel mai important eveniment dedicat concurenței și mediului de business, PRIA COMPETITION, în 16 martie 2022, de la 10,00. Evenimentul va avea loc în regim hybrid.

În cadrul acestei ediții vor avea loc două sesiuni în cadrul cărora vor fi abordate următoarele teme:

• Importanța unei abordări europene sau internaționale asupra celor mai importante aspecte legate de concurență
• Va fi prezentat Raportul Anual de Concurență al României 2021
• Va fi făcut un forecast privind concurența în 2022
• Vor fi prezentate exemple, studii de caz, analize pentru sectoare de business precum: mediu, Pharma, energie, IT&C, transport, construcții, asigurări, bănci, leasing, retail, agricultură, industrie și nu numai
• No-poaching agreements
• Tendințe privind concentrările
• Riscurile in licitații
• Contractele de distribuție în lumina noilor modificări
• Concurența și asociațiile de business

Partenerii principali ai acestui eveniment sunt  Schoenherr, Popovici Nițu Stoica & Asociații, 360Competition și Kinstellar.

„Dupa cum știți, concurența este un mecanism vital al economiei, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili”, transmit organizatorii.

„Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor.
De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice, mai ales ca î această ediție aducem in prim plan si abordarea europeană asupra aspectelor legate de concurență”, se arată într-un comunicat de presă transmis înainte de eveniment.

Lectorii care au acceptat invitația de a participa la eveniment sunt:
Bogdan Chirițoiu, Președinte, Consiliul Concurenței România
Alexander Winterstein, Head of Unit, DG Competition; project leader Competition policy and the European Green Deal
Tomasz Chróstny, President of the Office of Competition and Consumer Protection Poland
Georgiana Bădescu, Partner, Schoenherr
Mihaela Ion, Partner, Popovici Nițu Stoica și Asociații
Adrian Șter, Partner, 360Competition
Cătălin Graure, Managing Associate, Kinstellar Romania
Cristian Erbașu, Președinte, FPSC
Gerald Flintoacă-Filip – Secretar General, PRISA
Representative of environmental, energy, automotive, pharma, banking association

Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, precum și asupra fuziunilor si achizițiilor, a concurenței neloiale, a prețurilor și a altor practici de concurență, a achizițiilor publice și ajutoarelor de stat, dar asupra concurenței neloiale. În cadrul conferinței PRIA Competition Romania 2022 veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați”.

PRIA Competition România 2022 face parte din seria conferințelor de succes organizate de PRIAevents în România, Republica Moldova și Bulgaria.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CIA Aboliv devine cel mai mare producător de mezeluri marcă privată din țară

Articolul următor

Ghelamco sells The Warsaw HUB to Google

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share