Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„O nouă eră pentru finanțele digitale”: BNR a aprobat achiziția de către Elrond a Twispay, care deține prima licență de e-money din România

Banca Naţională a României a aprobat tranzacţia prin care Elrond Network a achiziționat Twispay, care deţine prima licenţă e-money din România. , într-o decizie care marchează o premieră în piaţa locală. „Pe scurt, această mutare va permite companiei să ofere conturi IBAN, carduri de debit și stablecoins. O nouă eră pentru zona de finanțe digitale tocmai a început”, a transmis Beniamin Mincu, CEO-ul Elrond, după aprobarea de către BNR a tranzacției.

Capital Financial Services S.A. (ce activează pe piață sub brandul Twispay) este o companie licențiată de Banca Națională a României să opereze ca instituție emitenta de moneda electronica în Spațiul Economic European. Având calitatea de membru principal Visa și MasterCard, Capital Financial Services S.A. prestează servicii de procesare plăți pentru mai mult de 300 de comercianti online, printre care si Blue Air, cea mai mare companie aeriană din România.

Achiziția a avut loc în octombrie 2021 și include transferul integral al acțiunilor Capital Financial Services S.A., care ar putea astfel permite startup-ului Elrond sa faciliteze utilizatorilor săi accesarea de servicii financiare, în deplina conformitate cu reglementările în vigoare. Compania ar putea astfel oferi utilizatorilor săi, printre altele, conturi cu IBAN, carduri prepaid atașate și procesarea de plăți cu moneda electronică reglementată.

„Această decizie istorică a Băncii Naţionale a României deschide calea pentru cetăţenii Uniunii Europene, şi în curând pentru oamenii de pretutindeni, să aibă beneficii semnificative generate de transferuri de valoare care sunt instantanee şi se realizează la o fracţiune din costurile curente, cu multiple avantaje suplimentare aduse de un sistem care asigură transparenţă şi disponibilitate în orice moment”, a transmis Beniamin Mincu printr-un comunicat de presă.

De la anunțul din octombrie 2021, cele două părți au purtat discuții cu Banca Națională a României, consultanța financiară și fiscală având-o din partea companiei Deloitte, iar cea juridică – de la Reff & Associates | Deloitte Legal. După mai multe runde de discuții constructive și o concluzie despre rolul important al tehnologiei blockchain în evoluția finanțelor, BNR a decis oficial în favoarea achiziționării Twispay de către Elrond.

Elrond consideră că această achiziţie împreună cu ecosistemul blockchain deja construit oferă proiectului o poziţionare bună, în contextul reglementărilor europene care se pregătesc în domeniul criptomonedelor şi activelor digitale. „Elrond își menține statutul de „fără carbon”, compensând mai mult CO2 decât este responsabilă rețeaua sa deja eficientă din punct de vedere energetic”, mai transmite compania sibiană.

La acaestă oră (10 martie 2022, 13:30) moneda EGLD are un preţ de circa 142 de dolari la o capitalizare totală de circa 3 miliarde de dolari.

Startupul de la Sibiu care vrea să redefinească tranzacțiile la nivel global. „Blockchain-ul va avea un puternic efect asupra creșterii PIB-ului global”

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujul face strategia de economie circulară a României

Articolul următor

Managerul Clusterului Transilvania IT, Bianca Muntean - consul al Estoniei la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share