Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patru companii din Transilvania, prinse în indicii BET

Indicele de tranzacționare BET al Bursei de Valori București (BVB) a ajuns la 20 de companii, un patru dintre acestea fiind din zona Transilvaniei.

Ele sunt Banca Transilvania Cluj-Napoca, Romgaz și Transgaz Mediaș, TeraPlast Bistrița. Din indicii BET și BET-TR mai fac parte Aquila Part Prod (APP), Alro, BRD, BVB, Conpet, Digi Communications, Electrica, Fondul Proprietatea, MedLife, OMV Petrom, Nuclearelectrica, One United Properties, Purcari Wineries, Sphera Franchise, Transelectrica, Transport Trade Services.

APP este ultima companie inclusă în BET, indicele principal al pieței, și BET-TR, indicele care include și dividendele acordate de companiile din BET. Indicii BET și BET-TR ajung, pentru prima dată, la numărul maxim de 20 de constituenți. Decizia a fost aprobată de Comisia Indicilor, iar modificările vor intra în vigoare începând cu 21 martie.

„Extinderea indicelui BET răspunde celor mai recente evoluții din piață: listarea de anul trecut a trei companii pe segmentul principal al Bursei, creșterea numărului de investitori la BVB, dar și a volumelor de tranzacționare, precum și perspectivele bune pentru companiile listate”, a declarat Adrian Tănase, director general al BVB.

Ponderile simbolurilor din componența BET si BET-TR vor fi determinate pe baza numărului de acțiuni și a prețurilor de închidere înregistrate la finalul ședinței de tranzacționare din 11 martie. Noile structuri ale indicilor vor intra în vigoare începând cu ședința de tranzacționare din 21 martie.

BET este primul indice dezvoltat de BVB și include cele mai tranzacționate companii listate pe bursa locală, iar BET-TR reflectă și dividendele acordate de companiile din BET. Înființat pe 19 septembrie 1997, BET a avut în componența sa un număr maxim de 10 companii timp de aproape două decenii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MIPIM 2022 will host Propel Station to showcase the latest technology and innovation in real estate

Articolul următor

Antifrauda, Protecția Consumatorilor și Consiliul Concurenței, control la benzinării

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share