Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania va avea propria companie de tehnologie

Omer Tetik vrea să treacă de la cumpărarea la producția de tehnologie | Foto: BT

Banca Transilvania (BT) Cluj va deține propria companie de tehnologie, Code Crafters, prin care își crește capacitatea de dezvoltare a acestor soluții.

Activitatea companiei începe în aprilie. Echipa este formată din persoane cu experiență în firme de tehnologie și outsourcing, dar și în banking. Structura ei este similară companiilor de profil, centrată pe echipe mici, autonome, pasionate de tehnologie și inovație.

“La BT, investim masiv în tehnologie, am avansat mult de la un an la altul, însă suntem mai degrabă obișnuiți să cumpărăm tehnologie decât să o facem noi. Cu Code Crafters, facem un pas mare în direcția în care producem noi soluțiile de care avem nevoie, dar și ca mindset, organizare și cultură digitală”, declară Omer Tetik, director general Banca Transilvania

Tehnologia va ajuta banca să crească productivitatea, eficiența operațională și siguranța online, să inoveze pentru clienții care doresc să facă banking rapid, de oriunde și oricând. 75% din clienții activi ai BT sunt digitalizați: 2,7 milioane.

2,04 miliarde de lei reprezintă profitul net consolidat pe 2021 al grupului financiar BT, conform raportului financiar anual. La nivel de bancă, urcarea față de anul precedent este de aproape 50%. BT a încheiat 2021 cu cifre peste media pieței în creditare și volume operaționale, și că a rămas partener principal în programele guvernamentale și europene.

BT are 72% capital românesc și 39.000 de investitori direcţi persoane fizice. Este cea mai mare bancă din România şi principal finanţator al economiei, acoperind toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar. Aceasta are 19% cotă de piaţă, 3,4 milioane de clienţi, 9.000 de angajaţi şi 500 de sedii, în 180 de localităţi. Principalii săi competitori în țară sunt BCR și BRD.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lăptarii din Dezmir își deschid magazine la București

Articolul următor
n zona Tetarom III se desfășoară atât activități de producție, cât și expoziții

Pasajul rutier de la Tetarom III, vizat pentru fondurile europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share