Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pasajul rutier de la Tetarom III, vizat pentru fondurile europene

n zona Tetarom III se desfășoară atât activități de producție, cât și expoziții
În zona Tetarom III se desfășoară atât activități de producție, cât și expoziții | Foto: Agraria

Obiectivul ce vizează fluidizarea traficului către Parcul Industrial Tetarom III, din comuna Jucu, se dorește a fi realizat pe fonduri UE.

Forul județean a procedat la deschiderea ofertelor depuse în vederea achiziționării serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate (SF). Acesta e aferent construirii pasajului de legătură dintre Drumul Național 1C și Drumul Județean 109D, în zona Tetarom III.

„Ne aflăm în procedura de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitației de proiectare, fapt care ne aduce cu un pas mai aproape de materializarea acestui important proiect de infrastructură asumat de Consiliul Județean (CJ).

După declararea câștigătorului și emiterea ordinului de începere, firma câștigătoare va avea la dispoziție doar patru luni pentru predarea documentațiilor. E un contract cu un termen de finalizare foarte strict. Ne dorim să reușim ca, în chiar cursul acestui an, să accesăm fondurile europene nerambursabile alocate dezvoltării infrastructurii rutiere aferente anului 2022”, spune Alin Tișe, președintele CJ.

Mult de lucru, puțin timp

Conform contractului de servicii, SF va trebui să conțină documentații tehnico-economice (studii de trafic, siguranță a circulației, topografic, geotehnic; analiza cost-beneficiu). Mai sunt necesare documente tehnice necesare obținerii avizelor, acordurilor și autorizațiilor de construire. Pentru finanțarea etapei de proiectare, CJ Cluj a alocat din bugetul propriu 300.000 de lei.

În noiembrie, instituția a aprobat asocierea cu Primăria Jucu pentru realizarea pasajului rutier peste calea ferată. Acesta este necesar în vederea îmbunătățirii condițiilor și timpilor de acces spre Tetarom III. Dorința CJ este să se fluidizeze traficul în zona extrem de circulată, cu impact imediat în reducerea numărului de accidente rutiere.

Ambasadorul Italiei în România, Alfredo Maria Durante Mangoni, s-a oferit să sprijine forul județean din Cluj în demersurile de materializare a investiției. El și-a arătat sprijinul pentru edificarea pasajului de la Parcul Industrial Tetarom III, acolo unde are fabrică de espressoare holdingul italian De’Longhi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania va avea propria companie de tehnologie

Articolul următor

No Mercy, Dr. Alban, Haddaway, La Bouche și Mr President vin la Băile 1 Mai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share