Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania de Apă Someș va repara rețelele deteriorate din Cluj

https://www.transilvaniabusiness.ro/2022/03/13/parc-fotovoltaic-pe-107-ha-in-simleu-silvaniei-la-orizont-o-investitie-enorma/
Lucrări de extindere a rețelelor de apă-canal din Șimleu Silvaniei | Foto: Cristian Lazăr

Prima etapă a licitației derulate de Compania de Apă Someș (CAS) privind atribuirea lucrărilor de refacere a infrastructurii s-a finalizat.

Valoarea estimată a contractului este de maximum 2,5 milioane de lei. Acesta vizează intervenții și reparații apărute la rețelele de apă și canalizare aflate din cele 75 de comune clujene. În situația apariției unor avarii, CAS intervine în regim de urgență pentru rezolvare. Acest fapt impune, de cele mai multe ori, spargerea străzilor și a trotuarelor.

În prezent, după efectuarea reparațiilor, echipele de intervenție realizează, în prima etapă, umplutura cu balast compactat, până la nivelul carosabilului sau trotuarelor. În cea de-a două etapă, câștigătorul licitației se obligă să preia amplasamentul aflat în această stare. Acesta va reface, prin aducere la starea inițială, trama stradală afectată de lucrări de intervenții și reparații.

CAS, “urecheată” pentru întârzierile din Sălaj

Mai multe primării din Transilvania (Zalău, Șimleu Silvaniei) au dat vina pe CAS pentru întârzierile în modernizarea străzilor din aceste oraș. Printre arterele nominalizate se numără aproape 90 din Zalău. Licitația privind achiziționarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din Cluj-Napoca, de 20 de milioane de euro, a fost inclusă în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

La sistemul de alimentare cu apă ele vizează înlocuirea actualelor rețele pe 20 km. Pentru rețeaua de transport al apei uzate, contractul prevede înlocuirea conductelor de canalizare din municipiu, pe 3,5 km. Banii nerambursabili sunt asigurați prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul megaproiectului de 355 de milioane de euro câștigat de Consiliul Județean Cluj și CAS.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Cugir achiziționează autobuze hibrid pentru transportul în comun

Articolul următor
Cazarea în căminele de studenți pe toată perioada Festivalului Untold va costa cât una la un hotel de trei stele: 500 de euro.

Căminele studențești din Cluj au prețuri de hotel în perioada Untold Festival

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share