Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hârtia de uz casnic produsă în Transilvania urcă în preferințele românilor

Produsele din hârtie tissue fabricate în localitățile Dej și Petrești au înregistrat o creștere de 46% în preferințele românilor.
Producătorul transilvănean a investit într-un sistem de rulouri încălzite | Foto: Pehart

Produsele din hârtie fabricate în Dej și Petrești înregistrează o creștere de 46% în preferințele românilor, conform Nielsen.

Ele sunt produse de Pehart sub brandul Pufina: hârtie igienică, prosoape de hârtie, batiste nazale, șervețele faciale și de masă. Conform unui studiu Nielsen, aceste produse realizate integral din celuloză au avut o creștere de aproape 50% în primele șase luni din 2021.

„Aceasta se datorează investițiilor pe care le-am făcut în tehnologii de producție de ultimă generație. Sistemul de gofrare a hârtiei cu rulouri încălzite e printre primele tehnologii de acest gen din lume”, spune Gabriel Stanciu, CEO al Pehart.

Ambalaje biodegradabile și compostabile

Societatea a realizat investiții în tehnologii performante de 36,2 milioane de euro, în șase ani (10 milioane în creșterea calității produselor). Ambalajul inovator este realizat din materiale 100% biodegradabile și 100% compostabile, ce se transformă în hrană pentru sol.

Pehart produce anual în cele două fabrici 100.000 tone de hârtie tissue, cu o capacitate de procesare de 75.000 tone. Acționar majoritar este fondul Abris Capital Partners, cu un capital de investiții de 1,3 miliarde de euro. Competitorii săi naționali sunt Ambro Suceava, DS Smith Zărnești, Sofidel Călărași, Combinatul de Celuloză Drobeta, Budaval Jucu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania Macromex are dificultăți mai mare de a face angajări la depozitul său din zona Câmpia Turzii decât în Ilfov.

Macromex își găsește cu greu angajați la Câmpia Turzii

Articolul următor
Producătorul de componente aviatice Universal Alloy Corporation Europe (UACE) și-a prezentat fabrica tinerilor din zonă.

Universal Alloy, bază de recrutare pentru tinerii din Maramureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share