Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Podgoria Silvania va produce spumante Magnum

Crama din Șimleu Silvaniei va lansa anul acesta vinuri spumante la sticlă de 1,5 l, dar și vinuri în butoaie de lemn. Dana Gorgan, vinificator la Podgoria Silvania a menționat că va fi schimbat și designul etichetelor la vinurile spumante.
Pivnițele săpate în stâncă oferă o temperatură de 12°C | Foto: OPIA

Crama din Șimleu Silvaniei va lansa anul acesta vinuri spumante la sticlă de 1,5 l și va produce vinuri în butoaie de lemn. Dana Gorgan, enolog la Podgoria Silvania, a menționat că va fi schimbat și designul etichetelor la spumante.

“Anul acesta vom lansa spumante Magnum (în sticle de 1,5 litri) și pregătim o gamă de vinuri baricate. Deși avem tradiție în producerea de vinuri spumante încă din 1820, producem și vinuri liniștite, apreciate în egală măsură.

Climatul în Podișul Silvaniei este unul mai umed, cu toamne bogate în precipitații și ierni blânde. Ne permite să obținem struguri cu aciditate ridicată, factor care influențează în bine evoluția vinului spumant”, spune Dana Gorgan, conform OPIA.

Pivnițe săpate în stâncă, la 60 de metri

“Calitatea strugurilor este extrem de importantă, iar în această privință stăm foarte bine. Terroir-ul podgoriei noastre este un factor care face o diferență uriașă. Nu în ultimul rând, pivnițele săpate în stâncă, la 60 m sub deal, oferă o temperatură constantă de 12°C. Ele feresc vinurile de vibrații și de lumină, contribuind la evoluția spumantelor”.

Spumantele sunt obținute din soiurile de struguri Fetească Albă, Fetească Regală, Chardonnay, Pinot Noir, Muscat Ottonel, prin metoda tradițională Champenoise. Vinurile spumante produse de Podgoria Silvania au fost premiate la Concursul Internațional de la București Vinarium International Wine Contest 2021 cu trei medalii de aur și una de argint.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Producătorul de componente aviatice Universal Alloy Corporation Europe (UACE) și-a prezentat fabrica tinerilor din zonă.

Universal Alloy, bază de recrutare pentru tinerii din Maramureș

Articolul următor
Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului (AVFC) a dat în folosință un magazin-bistro, alături de o brutărie pe fonduri europene. Cu spațiu de servire și sală de lectură, acesta intră în concurență directă cu rețele private ca Panemar sau La Casa. 

Biserica Ortodoxă atacă supremația Panemar și La Casa în centrul Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share