Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a definitivat traseul inelului rutier al Zonei Metropolitane Oradea

Traseul inelului rutier metropolitan a fost definitivat. Acesta va avea o lungime de 17 kilometri, va avea două benzi și va traversa comunele Nojorid, Sânmartin și Oșorhei. Pe traseu vor fi construite cinci girații, două poduri și două viaducte.

„Acest drum va avea două viaducte importante, la ieșirea din Băile Felix, unde traversăm acea benzinărie USA OIL, printre două dealuri. Va avea o lungime de 300 de metri, cu înălțimea maximă de 14 metri. Al doilea este la drumul dinspre Haieu, în zona Băilor 1 Mai. Are o lungime de 350 de metri, cu înălțimea pilei maxime de 12 metri. Ne propunem ca la sfâșritul lunii mai să aprobăm studiul de fezabilitate al acestui drum metropolitan”, a precizat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Valoarea estimată a proiectului este de 230 de milioane de lei. Proiectul ar urma să fie finanțat prin programul Anghel Saligny. Odată realizat, ar urma să descongestioneze atât intrările în Municipiul Oradea, cât și Centura Municipiului Oradea.

Pentru implementarea proiectului a fost înființată o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) formată din Consiliul Județean și Primăria Oradea

Consiliul Județean Bihor se obligă să depună și să înregistreze la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cererea de finanțare pentru proiectul

„Inel rutier metropolitan Oradea” și pune la dispoziția A.D.I.-ului suma minimă prealocată în cadrul PNI „Anghel Saligny”, de 140 de milioane de lei, cu TVA.

Primăria Oradea sprijină Consiliul Județean Bihor în vederea depunerii cererii de finanțare și pune la dispoziția A.D.I.-ului suma minimă prealocată în cadrul PNI „Anghel Saligny”, de 43 de milioane de lei, cu TVA.

Pentru realizarea acestui proiect au fost aprobate și acorduri de parteneriat cu primăriile comunelor care vor fi traversate de inelul rutier.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-au semnat protocoalele pentru centurile ocolitoare ale Negrești Oaș și Ardud

Articolul următor

Primăria Cugir achiziționează autobuze hibrid pentru transportul în comun

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share