Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Agrosel a deschis o stațiune de cercetare la Câmpia Turzii

Companie cu capital 100% românesc, Agrosel a dezvoltat stațiunea de cercetare legumicolă Hektar în județul Cluj.

Companie cu capital 100% românesc, Agrosel a dezvoltat stațiunea de cercetare legumicolă Hektar în județul Cluj.

Cu un buget anual de 500.000 de euro, din fonduri proprii, aici Agrosel face ameliorare conservativă, având ca scop menținerea soiurilor tradiționale românești de legume, potrivit Modern Buyer. O altă activitate este ameliorarea creativă. Rezultă noi varietăți de legume, care păstrează gustul și aroma tradiționale și au productivitate ridicată, uniformitate, pachete de semințe rezistente la boli.

„Avem convingerea că doar prin parteneriate care să asigure un lanț integral românesc, de la cercetare-ameliorare până în farfurie, putem să creștem sustenabil legumicultura românească” susțin reprezentanții companiei.

Gogoșarul, promovat în România

Proiectul propus de Agrosel pentru piața din România implică trei parteneri: rețelele de modern retail, cercetarea românească și fermierii autohtoni. Un alt obiectiv al acestui proiect îl reprezintă păstrarea și promovarea valorilor tradiționale românești. Gogoșarul este o legumă autentic românească, specifică doar acestei țări, gustos și cu multiple beneficii pentru sănătate.

„Prin parteneriatul propus, putem promova consumul acestei legume specific românești, păstrând tradițiile și obiceiurile benefice autohtone”, conform societății. Agrosel are înregistrate 250 de varietăți proprii și anual omologhează noi varietăți de legume din ameliorarea proprie, sub brandul Hektar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania de Apă Someș (CAS) a semnat contractul de lucrări aferent județului Cluj pentru cea mai lungă aducțiune de apă potabilă din țară. Tronsonul vizat este Cluj - Zalău.

Conducta de apă Cluj – Sălaj, cea mai lungă din țară

Articolul următor

“Horeka.ro” startup-ul dezvoltat de ROWEB ajută peste 100 de restaurante să-și crească vânzările online și livrările fără comisioane

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share