Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CPL Concordia iese de pe piața de furnizare a gazelor în Cluj

Compania italiană CPL Concordia a decis să renunțe la activitatea de furnizare a gazelor naturale din mai multe localități din județele Cluj și Bistrița-Năsăud.

Compania italiană CPL Concordia a decis să renunțe la activitatea de furnizare a gazelor naturale din mai multe județe ale Transilvaniei, precum Cluj, Sălaj sau Bistrița-Năsăud.

Prefectul Clujului, Irina Munteanu, a sugerat consumatorilor să își aleagă alt furnizor. Concordia vrea să renunțe la furnizarea de gaze pentru 22.511 consumatori (persoane fizice și juridice) din Cluj, nu și la distribuție. Societatea a invocat contextul în care se regăsește piața de gaze, cu implicații semnificative asupra activității de furnizare.

“Nici unul dintre actualii clienți nu va rămâne în afara sistemului de furnizare de gaze naturale. Recomandarea este de a alege furnizorul în baza unei analize proprii adaptate la nevoile fiecăruia, în caz contrar, urmând a fi preluați de furnizori de ultimă instanță”, afirmă prefectul.

“Această indecizie e justificată de planul anunțat de Guvern pentru plafonarea timp de 1 an a tarifelor la energie. Pregătim asistența pentru persoanele care nu reușesc să își facă singure transferul către alt furnizor”, afirmă primarul Apahidei, Grigore Fati.

Invocă prețurile și instabilitatea legislativă

“În niciun caz nu se va sista furnizarea, consumatorii nu vor rămâne fără gaz. Cei care nu și-au ales un alt furnizor vor fi repartizați automat de Agenția Națională de Reglementare a Energiei. Deci prețul nu va mai putea fi ales de consumator. Cererea de trecere la un alt furnizor se va soluționa în 21 de zile”, a spus Istvan Asztalos, primarul din Săvădisla.

CPL Concordia a informat consumatorii că este necesar să își aleagă, în cel mai scurt timp, un alt furnizor. Firma invocă instabilitatea prețurilor de achiziție, lipsa de previzibilitate în aprovizionare, cadrul de reglementare instabil și impredictibil.

Aceasta este titulară a 27 de contracte de concesiune a serviciului de distribuție a gazelor în județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba, Sălaj, Satu Mare. Principalul său asociat este compania cu același nume din Italia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Banca Transilvania și BT Capital Partners au fost desemnate să vândă noua emisiune de titluri de stat Fidelis.

Grupul Banca Transilvania va vinde titluri Fidelis

Articolul următor

S-a înființat Registrul Utilajelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share