Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Estimo propune un cartier de 1.000 de apartamente în Apahida

Dezvoltatorul imobiliar Estimo Cluj propune un proiect cu 1.119 de apartamente în comuna Apahida, construite pe 10 ha.

Dezvoltatorul imobiliar Estimo Cluj propune un proiect de 100 de milioane de euro, cu 1.119 de apartamente, în comuna Apahida, unde să locuiască 2.238 de persoane.

Estimo a solicitat Comisiei de urbanism a județului Cluj introducerea unei suprafețe de 92.800 mp în intravilan, conform Media 9. Proiectul aflat în stadiu de aviz consultativ prevede un ansamblu mixt, cu locuințe și funcțiuni complementare.

Potrivit documentației realizată de Trans Form Cluj, birou de arhitectură condus de Vlad Negru, spațiile verzi sunt organizate sub forma unei rețele pe întreg amplasamentul, astfel încât să valorifice cadrul natural.

Într-o poziție dominantă se află un scuar de 6.000 mp, cu acces public nerestricționat, în mijlocul ansamblului imobiliar. Acesta va avea locuri de joacă pentru copii, piste de biciclete, zone de odihnă și teren de sport. Conform proiectului, vor fi construite o creșă și o grădiniță.

Al doilea proiect major în o jumătate de an

Clădirile vor fi cu patru etaje, având spații comerciale la parter. Terenul studiat este situat în extravilanul comunei. Amplasamentul se află în nord-est, pe traseul Drumului Național 16, în zona Tăul Maierului. Spațiile verzi vor ocupa 36% din cele 10 ha.

Proiectul are susținerea primăriei, care vrea să dezvolte zona prin construirea de blocuri. Estimo a mai propus un proiect de amploare la Apahida, acum cinci luni. Proiectul de pe dealul Dărăuaș este compus din șase blocuri, 330 de apartamente, 380 de locuri de parcare, parc, locuri de joacă, terenuri de sport. Dezvoltatorul este deținut, în proporții egale, de Gheorghe Vanciu, Vasile Morea și Vasile Meseșan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul german Continental a investit anul trecut 150 de milioane de euro în România

Articolul următor

Hartă interactivă cu peste 1,5 milioane de proiecte finanțate de Uniunea Europeană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share