Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul Apusenilor, aproape finalizat la Cluj

85% din lucrările la tronsonul din județul Cluj ale Drumului Apusenilor au fost realizate, ca și majoritatea acceselor la proprietăți
Acum se lucrează la asfalt și poduri, urmate de marcaje și semnalizarea rutieră | Foto: CJC

85% din lucrările la tronsonul din județul Cluj ale Drumului Apusenilor au fost realizate, ca și majoritatea accesurilor la proprietăți.

Odată cu terminarea sezonului rece și instalarea condițiilor propice acestui tip de lucrări, forul județean din Cluj a aprobat reluarea lucrărilor de modernizare și reabilitare a Drumului Apusenilor. Stadiul fizic al lucrărilor realizate este de 85%.

Așternerea primului strat de asfalt este aproape de finalizare. Majoritatea parapeților metalici au fost montați, iar accesurile la proprietăți au fost realizate 80%. Se lucrează la patru din cele șapte poduri prevăzute, cel din Valea Drăganului urmând a fi complet refăcut.

În perioada următoare se va lucra la drumurile laterale și la celelalte trei poduri. Vor fi terminate cele două straturi de asfalt (binder și strat de uzură), vor fi executate lucrări de marcaje și semnalizare rutieră. Lucrările sunt realizate în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce are drept scop conectarea localităţilor din judeţele Cluj şi Bihor la rețeaua transeuropeană de transport TEN-T.

Bihorenii s-au mișcat mai bine

Un primul tronson din proiect a fost deschis circulației anul trecut, cu trei luni mai repede decât termenul anunțat în contract. Drumul Apusenilor, Beiuș – Budureasa – Stâna de Vale – Remeți – Cluj, este finanțat din fonduri europene. Pentru tronsonul Beiuș – Stâna de Vale – Barajul Leș, termenul de finalizare este noiembrie 2023. Proiectul a fost inițiat de către Consiliul Județean Bihor.

Cele două sectoare sunt realizate de către CJ Bihor și Cluj, din fonduri europene. Cei 13 km finalizați se continuă în județul Cluj, până la legătura cu Drumul Național 1. Șoseaua montană cu două benzi șerpuiește spre Dealul Caprei. Drumul Apusenilor va fi comparabil ca spectaculozitate cu Transfăgărășanul, Transalpina și Transrarăul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Grupul german de retail Lidl a oferit locuitorilor din Ucraina locuri de muncă la depozite precum cele din județele Mureș sau Timiș.

Refugiații ucraineni, angajați de Lidl la depozite din Banat și Ardeal

Articolul următor
Compania clujeană de construcții Traust a raportat finalizarea propriului atelier de sudură și vopsitorie care să scurteze timpul de execuție.

Traust și-a deschis secție de sudură și vopsitorie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share