Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Muncitorii fabricilor de tradiție din Transilvania și Banat, temă de cercetare

Attila Varga va lucra cu președintele NTT Data Romania la noul proiect | Foto: IIGB

Institutul de Istorie George Bariţiu (IIGB) Cluj al Academiei Române a demarat un proiect de cercetare a managementului resursei umane la aceste fabrici.

Acesta îşi propune să investigheze repere ale industriei din cele două provincii dintr-o perspectivă încă neabordată. Proiectul vizează strategii de selecţie şi eficientizare a resursei umane, gândite şi aplicate în firme de renume. Astfel s-au generat veritabile dinastii de antreprenori în intervalul de până la Marea Unire, dar şi în perioada interbelică.

Demersul presupune digitalizarea, aranjarea, clasificarea unor surse variate: legislaţie de epocă, regulamente de ordine interioară, decrete, corespondenţă, acte interne ale fabricilor de tradiţie. Analiza „în oglindă” a managementului resurselor umane pentru repere ale industriei din Transilvania şi Banat vizează recrutarea și administrarea de personal; dezvoltarea profesională și personală a angajaților.

Proiect prezentat la Zilele Academice Clujene

Acesta va mai urmări gestionarea salarizării; evaluarea angajaților și managementul performanței; acțiuni disciplinare; asigurarea condițiilor de muncă; relația cu sindicatele; demersuri de inovaţie. Proiectul readuce la viaţă destinul unor fabrici de referinţă din spaţiul românesc privite pe durată lungă (perioadele dualistă, interbelică şi comunistă) prin prisma capitalului uman.

Tematica proiectului va face obiectul unei secțiuni la ediţia din acest an a Zilelor Academice Clujene. Iniţiatorul proiectului este Daniel Metz, membru de onoare al IIGB, președinte al companiei NTT DATA Romania. Din partea IIGB participă la proiect cercetătorul Attila Varga, în calitate de colaborator direct.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania Steinhard Development București (SDB) va ridica pe platforma industrială Cuprom – Phoenix din Baia Mare un parc fotovoltaic pe 37 ha.

Parc fotovoltaic de 65 milioane euro pe platforma Cuprom – Phoenix

Articolul următor

Câte bilete poți juca la pariuri sportive?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share