Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Piața office a Clujului a încetinit anul trecut

Liberty se extinde cu șase clădiri: două blocuri, trei imobile de birouri, o grădiniță
Liberty se extinde cu șase clădiri: două blocuri, trei imobile de birouri, o grădiniță

Suprafața de spații office de clasa A livrată în 2021 la Cluj era cu 85% față de 2020, arată un raport al SVN România.

Cu o rată de neocupare redusă și cea mai mare cerere de spații de birouri în 2021, Clujul a simțit efectele pandemiei, potrivit Forbes. Doar 5.000 mp de birouri se află în construcție, cu termen de livrare 2023. Unul dintre proiecte este extinderea Liberty Technology Park (LTP) (foto), municipalitatea aprobând planul urbanistic zonal.

Aici se vor ridica șase clădiri noi: două blocuri cu 250 de apartamente, trei imobile de birouri, o grădiniță. În absența unei oferte satisfăcătoare pe termen scurt, unele companii nou intrate în România ar putea să se orienteze către alte orașe. Potrivit SVN, doar 3.200 mp de birouri moderne au fost livrați în 2021 în oraș, comparativ cu 20.500 mp în 2020.

Chiriile de birouri: 13-16,50 euro/lună

Scăderea gradului de neocupare până la cel mai redus nivel din ultimii ani a menținut nivelul chiriilor pentru cele mai bune spații de birouri din Cluj. Valorile sunt similare anilor anteriori (13-16,5 euro/mp/lună). Cluj-Napoca reprezintă a doua piață de birouri din România, după București. Orașul are un stoc de 298.000 mp de birouri clasa A. Stocul total de birouri, incluzând și clădirile clasa B, ajunge la 353.700 mp.

Anul acesta a adus vești bune pentru Cluj, din perspectiva tranzacțiilor. Speedwell și Baltisse au vândut componenta comercială a proiectului mixt Record Park către AYA Properties Fund. Printre clădirile reprezentative se numără The Office, vândută de NEPI Rockastle către frații Pavăl, LTP, United Business Center – Iulius Group. În Cluj, Iulius deține trei clădiri (26.200 mp închiriabili).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania clujeană de construcții Traust a raportat finalizarea propriului atelier de sudură și vopsitorie care să scurteze timpul de execuție.

Traust și-a deschis secție de sudură și vopsitorie

Articolul următor
Ivan Lokere, ALINSO GROUP CEO

Alinso Group will acquire Metav Business Park from Metav SA

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share