Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cea mai mare fabrică de mezeluri din Transilvania produce 100 de tone pe zi

Fabrica de mezeluri CIA Aboliv din Cluj a ajuns la o capacitate zilnică de producție de 100 de tone, după investiții de 4,5 milioane de euro.

Fabrica de mezeluri CIA Aboliv a ajuns la o capacitate zilnică de producție de 100 de tone, după investiții de câteva milioane de euro.

Majoritatea acestora au fost realizate pe fonduri europene. Bazele dezvoltării producției au puse în perioada 2005-2006, odată cu finalizarea primei hale. Unitatea din comuna Mihai Viteazu a devenit, în ultimii ani, una dintre primele fabrici de mezeluri din țară flux tehnologic la nivel european.

Fabrica se desfășoară acum pe o suprafață de 5 ha, iar în urma investițiilor realizate s-au creat 400 de locuri de muncă. CIA Aboliv este unul dintre cei mai mari furnizori de produse marcă privată din țară, pentru rețelele de retail.

Printre investiții se numără o unitate de abatorizare, o hală de maturare a produselor crud-uscate, depozite pentru produse finite, congelare, condimente, ambalare. Aceasta a înregistrat anul trecut afaceri de 35 de milioane de euro.

Apare o hală de maturare de 3,5 milioane euro

CIA Aboliv va da în funcțiune  o nouă hală de maturare pentru produse crud-uscate, ambalare și feliere, o investiție de 3,5 milioane euro. Firma controlată de Ilie Daniel Bogdan a realizat anul trecut cele mai mari afaceri din istorie: 152 milioane lei, cu un profit net de 18,1 milioane.

Aceasta deține brandurile Brio și Apetit. Concurenții săi la nivel județean sunt Moldovan Carmangerie, Carmic Impex, Laborator Mr. Chicken și CHT Com Meat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Premiul cel mare pentru proiectarea Science Campus Cluj (SCC) se ridică la 12,8 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată (TVA)

Proiectantul Science Campus va câștiga 3 milioane €

Articolul următor
Producătorul clujean de lactate La Colline, profilată pe laptele de capră, se va orienta, din acest an, și spre cel de bivoliță.

La Colline va procesa lapte de bivoliță din Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share