Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Colline va procesa lapte de bivoliță din Ardeal

Producătorul clujean de lactate La Colline, profilată pe laptele de capră, se va orienta, din acest an, și spre cel de bivoliță.

Producătorul clujean al lactatelor La Colline, profilat pe laptele de capră, se va orienta, din acest an, și spre cel de bivoliță.

“Ne-am început activitatea pe un segment de nișă, puțin popular, căci în urmă cu 15 ani, când am lansat La Colline, produsele din lapte de capră nu se bucurau de o popularitate prea mare. Din fericire, astăzi situația este complet diferită.

Consumatorii sunt mai conștienți de beneficiile laptelui de capră și și-au îmbogățit gusturile. Îmi place să cred că am avut și noi o contribuție importantă la această stare de fapt. La fel vom proceda și cu produsele din lapte de bivoliță, situația fiind oarecum similară”, susține Ovidiu Spînu, proprietar La Colline.

Bivolițele sunt crescute de secole în micile gospodării din Ardeal. Bivolul a apărut aici odată cu expansiunea Imperiului Otoman care îi folosea la tractarea poverilor, a tunurilor grele.

Producția de lapte este în medie de 5-7 litri pe zi, laptele fiind foarte concentrat și fin, bogat în grăsimi de bună natură. Produsele obținute din acesta sunt iaurt, ayran sau brânzeturi.

Super Lactis, deținătoarea brandului La Colline, fabrică produse după o rețetă tradițională franceză dar folosind materie primă laptele de la ferme de capre din Transilvania. Produsele sunt preparate din lapte integral, fără tehnologii sofisticate, conservați, organisme modificate genetic sau aditivi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Fabrica de mezeluri CIA Aboliv din Cluj a ajuns la o capacitate zilnică de producție de 100 de tone, după investiții de 4,5 milioane de euro.

Cea mai mare fabrică de mezeluri din Transilvania produce 100 de tone pe zi

Articolul următor

Procons Group investește 1,1 milioane de euro în Parcul Industrial Tileagd

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share