Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

25 de startup-uri de IT și-au prezentat ideile pentru Bright Labs Incubator 2022

Etapa de preselecție pentru Bright Labs Incubator este în plină desfășurare. Până în prezent, 25 de echipe și-au prezentat ideea de business în cadrul evenimentelor Pitch Nights organizate fizic și online pentru participanți din Oradea, Timișoara, Cluj Napoca, dar și de la nivel internațional.

Seria de evenimente de preselecție Pitch Nights vizează fondatori de startup-uri de tehnologie care își doresc să ajungă de la o idee la un produs validat și lansat în piață într-un timp cât mai scurt. Prin intermediul Bright Labs Incubator vor avea parte de suportul unor antreprenori de succes, expertiza unor specialiști în dezvoltarea produselor software și finanțarea necesară pentru a face primii pași. Până în prezent au fost organizate următoarele evenimente de preselecție: Pitch Nights Oradea, Pitch Nights Cluj, Pitch Nights for Expats și Pitch Nights Timișoara.

Pitch Nights


Cele patru evenimente Pitch Nights au adunat laolaltă fondatori de startup-uri de tehnologie din verticale diferite cum ar fi FoodTech, Spațiu, Mediu, Monitorizare aeriană, Parenting, MedTech, Turism, Blockchain, Educație și altele. Fiecare echipă a avut la dispoziție câteva minute pentru a-și prezenta ideea în fața unui juriu format din antreprenori din domenii diverse, după care a urmat o sesiune de Q&A și feedback, iar în urma deliberării juriului au fost selectate echipele care vor merge în etapa următoare de preselecție.

Echipele câștigătoare au fost selectate pe baza punctajului obținut de la membrii juriului pe mai multe criterii stabilite în regulamentul programului Bright Labs Incubator. Toate echipele care au prezentat au primit din partea Make IT in Oradea și premii simbolice de participare.

Această primă etapă de preselecție se va încheia la mijlocul lunii aprilie 2022, urmând ca echipele câștigătoare să treacă printr-o perioadă de pre-incubare de 6 săptămâni, timp în care vor primi mentorarea necesară pentru validarea problemei pe care încearcă să o rezolve. La finalul procesului de pre-incubare toate echipele vor avea încă o dată ocazia să își prezinte progresul realizat în cadrul evenimentului, în urma căruia iar ideile selectate vor intra în etapa a 3-a a Bright Labs Incubator fiind premiate și cu câte 5.000 de Euro per echipă.

Până la finalul etapei de preselecție vor mai avea loc un eveniment online de preselecție dedicat profesioniștilor din domeniul IT în data de 31 martie, și un Hackathon organizat fizic în Cetatea Oradea în datele de 8-9 aprilie.

Bright Labs Hackathon

Evenimentul Bright Labs Hackathon se dorește a fi primul de această amploare organizat la Oradea și va reuni studenți de la specializări de IT, business și creație; profesioniști din companii locale de profil; dar și reprezentanți ai Primăriei Oradea și a companiilor partenere. Scopul Hackathon-ului este ca timp de 48 de ore echipele participante să vină cu soluții tehnice/IT la provocările pe care Primăria Oradea și companiile partenere le vor lansa.

Cei care doresc să se înscrie la Hackathon, atât cu o idee, cu o provocare sau pur și simplu să se alăture pe loc unei alte echipe, o pot face aici: https://www.makeitinoradea.ro/events/hackathon

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
hirschmann fabrica mures

Hirschmann Automotive TM a inaugurat o investiție de 28 de milioane de euro, la fabrica din județul Mureș

Articolul următor
Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a demarat negocieri pentru o linie aeriană la Herson, întrerupte de război.

Pod aerian Cluj – Ucraina. “Vom face funcțional Aeroportul Herson cât de repede posibil”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share