Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

2.000.000 de euro pentru bihorenii care investesc în afaceri non agricole la țară

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat un prim raport de selecție a dosarelor depuse în Submăsura 6.4-Investiții, dar și Submăsura 6.2 – Investiții în înființarea de activități nonagricole în zona rurală.

Bihorenii investesc peste 2.000.000 de euro, Fonduri Europene, în domeniul non-agricol. Primii bani pentru afacerile din mediul rural vor fi virați în conturile antreprenorilor din zona rurală a județului Bihor începând cu luna aprilie 2022”, a anunțat Cristian Buzlea, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Bihor.

Antreprenori beneficiari

Girișana Prest SRL va dezvolta în comuna Sântandrei o hală de confecții metalice și prelucrare a fierului. În comunele Chiraleu, Abram și Olcea, firmele SC Danevota SRL, Agro Country-Style SRL și Agrosty SRL vor investii în activități de producția de fabricare a betonului și a produselor finite din beton, dale, garduri, panouri, stâlpi, etc., iar alte patru societăți vor investi banii europeni în fabricarea produselor din lemn, mobilă, lambriuri, peleți și brichete. Investițiile vor fi implementate de Ava Fashion Design Factory SRL, Dușe Cosmin Andrei PFA, SC Anserda SRL, în localitățile Ucuriș, Ghighișeni, Șuncuiuș. Valoarea sprijinului financiar al fiecărui contract este de 200.000 euro.

Submăsura 6.2. „Încurajarea activităților nonagricole în mediul rural”, care are ca și rol încurajarea de activități noi în cadrul societăților, un fel de Start –up rural, finanțează în această primă etapă activități medicale, turistice, agrement și relaxare.

Astfel, în comuna Câmpani, societatea SC Dental Fix by Andreea SRL va dota un cabinet stomatologic cu echipamente performante în valoare de 50.000 de Euro. În comuna Cociuba Mare, SC Rafada Medica SRL, va dota un cabinet medical cu aparatură destinată medicinei generale – analiză și laborator. În zona activităților turistice de agrement și relaxare, în localitatea Tomnatic, comuna Vadu Crișului, Tomnatic Adventures SRL va construi un Adventura Parc, dotat cu tiroliene, trasee prin copaci, baloane, trambuline și tobogane.

În comuna Sânmartin, SC Andefi Tour SRL, SC Power Pedal SRL și Artprod & Cons SRL, vor achiziționa biciclete electrice, ATV – uri și alte echipamente de relaxare a turiștilor care vor veni în stațiunile Băile Felix și 1 Mai. În comuna Bratca, SC Merape Acupunct Med va dota un cabinet cu echipamente fizio – terapeutice.

În această perioadă suntem în plină activitate de evaluare a proiectelor depuse la OJFIR Bihor, componenta non-agricolă, astfel încât întreg procesul de evaluare să îl putem finaliza până în data de 15 aprilie 2022, urmând ca raportul final de evaluare și selecție să fie publicat până la sfârșitul lunii aprilie”, a precizat Cristian Buzlea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 1.100 de locuri de muncă vor fi oferite la Târgul de joburi Oradea Job Expo

Articolul următor

Proiect inovativ – pâine obținută cu bere brună la Colegiul Tehnic Mihai Viteazu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share