Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apă Someș a finalizat prima mare investiție din megaproiectul Cluj – Sălaj

Compania de Apă Someș (CAS) a finalizat cea dintâi mare investiție europeană derulată pe teritoriul județului din megaproiectul de 355 de milioane de euro.

Compania de Apă Someș (CAS) a raportat finalizare primei mari investiții europene derulate pe teritoriul Clujului din megaproiectul regional de 355 de milioane de euro.

Investiția de 69 de milioane de lei, parte a megaproiectului regional, a vizat extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă şi canalizare din municipiul Dej. Au mai fost cuprinse și din alte 12 localități componente ale comunelor Bobâlna și Recea Cristur.

Lucrările au durat doi ani. “În perioada următoare demarăm procedura de recepție, astfel încât, în cel mai scurt timp, cei 18.000 de noi beneficiari din partea de nord a județului să poată avea parte de servicii”, spune Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Rețele de apă pe 76 km

CAS a reabilitat și extins rețelele de alimentare cu apă pe 76 km. Acestea au vizat 29 de străzi din Dej și din localitățile învecinate. S-au realizat șapte stații de pompare a apei și trei de clorinare, trei rezervoare de înmagazinare a apei.

La canalizare, reabilitarea și extinderea s-au derulat pe 34 km, de-a lungul a 68 de străzi din Dej. Rețeaua a mai cuprins 11 noi stații de pompare a apei uzate. Megaproiectul regional Cluj – Sălaj se ridică la 1,6 miliarde de lei, fără taxa pe valoarea adăugată

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Organizatorii celui mai mare eveniment de profil din lume, Sports Festival, au confirmat reluarea acestuia în 2022.

Sports Festival, reluat după doi ani de pauză

Articolul următor

Patru milioane de lei din fonduri europene vor digitaliza relația Primăriei Timișoara cu cetățenii și firmele

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share